Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de de juny del 2016 | 13:12
Notícia · Política catalana

Puigdemont: "El 2017 la independència haurà entrat en una fase irreversible. Per decisió ciutadana i democràtica"

En una entrevista al País el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirma que "Jo no sóc president de la Generalitat per Convergència, sinò per Junts pel Sí. Hem estat explícits sobre les fites. El peix al cove és una figura aliena a la nova cultura política catalana. No hi ha retòrica per retòrica. Anem de debò"

Així per a Puigdemont "El que no farem serà gesticular en cada moment, però les estructures d'Estat s'estan preparant, les lleis avancen, el coneixement internacional avança" i és que per al president "El 2017 la independència haurà entrat en una fase irreversible. Per decisió ciutadana i democràtica. El nostre encàrrec és preparar-ho tot perquè arribi aquest moment".

Sobrela possibilitat de convocar un referèndum a  Catalunya Puigdemont afirma que "És clar que estem disposats que la gent voti sobre això. És el model escocès. La pregunta sempre haurà de tenir una resposta binària, no tres opcions. I una ha de ser inexcusablement l'opció de la independència. L'altra és la proposta que pugui fer el Govern espanyol de torn: de reforma de la Constitució, de pacte fiscal o de quedar-nos com estem. El que volem és que hi hagi proposta de l'Estat sobre la consulta després del 26-J. Escoltarem les propostes, però la consulta sobre la independència és irrenunciable"

Puigdemont també s'ha referit a la proposta d'encaix del PSOE per a  Catalunya de la que pensa "El PSOE fabrica titulars, però res més. Li hem sentit fer propostes de transformació federal d'Espanya des de fa 25 anys. I quan ha tingut el poder de federar Espanya no ha federat res. Per tant, crec que no som gaire exigents si li demanem al PSOE una mica més de concreció. I una cosa és el que diu el candidat i una altra el que diuen els barons. Hem superat l'etapa dels enunciats i de la pastanaga lligada a un pal".

Finalment i pel que fa a quins resultats vodria per al 26-J sosté Puigdemont que "Qualsevol que passi per algun govern que entengui que ha de dialogar i pactar una consulta per a Catalunya. No veig cap líder amb el coratge suficient per assumir una proposta que, probablement, en la intimitat no troben tandescabellada. La maduresa democràtica de la societat espanyola és molt més elevada que la maduresa democràtica d'algun dels seus partits polítics. És bastant més normal del que la gent s'imagina la resolució d'un conflicte polític a través d'una consulta. El més semblant a un demòcrata de Barcelona és un demòcrata de Salamanca".



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat