Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de de gener del 2016 | 11:36
Notícia · Política catalana

Reñé afirma que el sector agrari és part indispensable de l'estructura d'estat del futur estat sobirà

Durant la inauguració de la  53a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé,  ha assenyalat que Catalunya viu un moment excepcional que suposa l'avanç cap a un estat sobirà que es construirà de nou mitjançant les pròpies estructures d'estat, entre les quals s'hi troben els sectors agrari i ramader.

Hem de ser els protagonistes d'aquest procés, i el treball, el talent, l'esforç i el sacrifici dels nostres agricultors i ramaders han de servir per crear una potent estructura d'estat".

El president ha volgut exemplificar la importància del compromís dels catalans amb el sector oleícola i la producció pròpia amb unes dades molt significatives. "Si cada català consumís un litre d'oli a l'any, es cobriria tota la producció d'oli de les Garrigues", ha indicat Reñé. A Catalunya es produeixen uns 40 milions de litres d'oli anuals i a la comarca de les Garrigues, uns 7 milions.

En el seu parlament, també ha remarcat la importància de fires com aquesta "que serveixen d'aparador per mostrar els productes de qualitat i per compartir experiències, nous reptes i afrontar problemàtiques".

Reñé ha afegit que les fires són "mostres d'identitat" i que el cas de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues n'és un bon exemple, ja que "parlar d'oli és parlar de les Garrigues i a la inversa".

El president de la Diputació de Lleida també ha volgut agrair l'esforç de tot el sector oleícola per millorar i fer créixer la comercialització de l'oli i els ha animat a continuar-ho fent.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat