Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de de novembre del 2008 | 16:08
Notícia · Política

La JNC encara el seu XVè Congrés marcat pel relleu de Cuminal per Figueras

Barcelona · Els propers 7, 8 i 9 de novembre la JNC celebrarà a El Prat de Llobregat el seu XVè Congrés, on es farà el relleu generacional de la direcció amb la marxa de Jordi Cuminal i l'entrada de la candidatura encapçalada per Gerard Figueras, l'única que es presenta. Sota el lema de "La joventut decisiva", els joves de Convergència debatran la base ideològica de l'organització per els propers dos anys, amb dues ponències polítiques on s'especificaran les seves propostes per un eventual futur govern encapçalat per Mas.

 

"Hem escollit el lema de la  la joventut decisiva perquè volem explicar als joves que tenim prou capacitat per fixar posicionaments sobre els temes que hi ha a l'agenda del país", ha afirmat Figuera a Tribuna. En aquest sentit, el candidat a la presidència de la JNC ha explicat que "part del mèrit" que el discurs de Convergència inclogui el dret a decidir és de les joventuts. El Congrés comptarà amb la presència d'uns 400 delegats i de membres destacats de la formació com Artur Mas o Felip Puig.

 

La primera ponència política parlarà de la "Plenitud nacional per a l'estat propi". Figuera ha reiterat que "en aquesta Espanya no hi estem còmodes" i que, per tant, cal "mirar un pas més a l'horitzó". El candidat s'ha referit també a les dificultats del finançament i a una possible retallada de l'Estatut per part del TC: "el Congrés s'emmarca en un moment polític en què l'Estatut aprovat fa tres anys i que s'hauria d'estar desplegant ja està pendent d'una sentència del Constitucional i quan es compleixen cinc anys del tripartit". Així doncs, Figueras ha deixat clar que "ja hem fet prou renúncies, més no en podem fer", i que davant la sentència del TC no s'hi val a fer "ni un pas enrera". 

 

Figuera també ha parlat de la seva candidatura, que suposarà un relleu generacional al capdavant de la formació, ja que Jordi Cuminal abandona la direcció al arribar a l'edat màxima de militància. "Tenim el repte d'agafar la feina feta, però a la vegada ser capaços d'actualitzar la JNC tant en el discurs com en les maneres", ha dit el candidat. "Hem de portar el timó connectant amb els joves" que, tal com ha recordat Figueras, tenen "poc a veure amb els dels anys 80 i 90". s en aquest sentit que la nova direcció donarà gran importància a les noves tecnologies -"hem de fer política per internet", ha dit el candidat- i a temes candents com el canvi climàtic. 

 

Per Figueras, el fet que només hi hagi una candidatura -la seva- al Congrés, és la mostra que "la feina s'ha fet ben feta", i que s'ha englobat "a gent de tot el país". "s una mostra de maduresa", ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat