Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 15 de de juny del 2007 | 18:20
Notícia · Política

s un perill Joan Boada a Interior?

En les últimes setmanes, les incompetències polítiques d'alguns dirigents d'Interior i el circ mediàtic a l'entorn dels Mossos d'Esquadra han posat sobre la taula amb més intensitat el malestar que hi ha a la cúpula d'Interior per l'actuació de Joan Boada. Es diu que va arribar a aquest Departament amb la promesa de ser el que és a Euskadi un viceconseller, figura política que no existeix a casa nostra. El seu càrrec és estrictament el de secretari general tècnic que, com diu la paraula, és tècnic. Té molta importància, però és un càrrec de màxima discreció i de molt poc relleu públic. Ningú no va entendre, doncs, que el conseller Joan Saura recorregués per a aquest càrrec en una personalitat parlamentària com Joan Boada, acostumat a la batalla dialèctica i al xou mediàtic, però sense perfil de gestió i discreció.
La seva arribada al Departament de l'Interior va sorprendre, i la seva inexperiència en temes de seguretat integral i la seva difusió pública l'han convertit en un problema. Tot i que sembla que la direcció d'Iniciativa per Catalunya li ha hagut de cridar l'atenció diverses vegades i el mateix conseller Joan Saura li ha demanat que es mantingui en el perfil de secretari general tècnic, que és pel que va ésser nomenat.

Per aquest motiu els alts càrrecs de la Policia de Catalunya, dels bombers, de protecció civil, i dels serveis d'emergència estan força preocupats per les informacions que han transcendit en els últims dies, que donarien més responsabilitats a Joan Boada, per sobre del professional equip dirigit per Joan Delort amb eficàcia i discreció en els últims anys.

També existeix en el cos de Mossos d'Esquadra una gran preocupació pel preu que paga aquest cos policial per la politització que suposa que sigui Iniciativa per Catalunya la que porti la responsabilitat de la seguretat. Alguns caps diuen que és un problema afegit. I que calia, com a mínim, que fins que no s'acabés el desplegament i s'haguessin consolidat en el territori no hi haguessin més problemes afegits.

També hi ha una gran preocupació en el cos del Mossos d'Esquadra per veure qui ocuparà el nou organigrama oficial de comandaments i si els criteris d'aquest comandament seran estrictament professionals, no primant els polítics.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat