Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de juliol del 2010 | 16:25
Notícia · Política

Europa acusa l'Estat espanyol d'impedir la normalització del català a les institucions europees

Barcelona · Ni un esforç titànic podria començar a fer girar les rodes de la normalització del català a la Unió Europea. Si s'hi fixen veuran un pal que no ho permet: l'Estat espanyol. Menys metafòrica però igual d'al·lusiva ha estat la carta que el President del Parlament Europeu, Jerzy Buzek, ha enviat als grups parlamentaris catalans aquesta setmana.

El president de l'eurocambra ha remarcat al seu escrit que només existeix un sol motiu pel qual el català mai avança al si de les institucions europees: l'Estat espanyol. Buzek ha subratllat a la seva carta que Madrid s'havia compromès a traduir al català tota la legislació adoptada per codecisió però encara no ho ha fet i per aquest motiu Parlament Europeu no pot penjar a la seva pàgina web la versió en català d'aquests acords. I conclou amb un matís opinatiu, al final de la carta, que deixa ben clara la seva opinió sobre el caràcter antidemocràtic de les institucions espanyoles: "L'ús del català al Congrés i al Senat espanyols em sembla molt restrictiu".

A aquest manifest del president de l'Eurocambra se li ha adherit el Consell de la UE i el Defensor del Poble Europeu, els quals han remarcat el caracter restrictiu de l'Estat espanyol pel que fa als drets lingüístics dels catalans. El Consell de la UE ha reiterat que només podrà complir l'acord pel català quan el govern espanyol faci les traduccions pertinents, mentre que el Defensor del Poble Europeu ha denunciat que l'Estat espanyol no compleix amb els seus acords de traducció dels formularis de reclamació i dels documents informatius més rellevants de la institució.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat