Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de de gener del 2011 | 17:50
Notícia · Política

23G: data clau per a l'etiquetatge en català

Barcelona · El proper dia 23 de gener ha de marcar un abans i un després en la lluita pels drets lingüístics dels consumidors. Després d'anys de reclamacions i denúncies de la societat civil catalana en favor d'un etiquetatge que sigui respectuós amb la llengua pròpia -Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, ADEC i Consum Català són les entitats que més han representat l'anhel ciutadà d'eradicar aquesta injustícia- finalment s'ha fet efectiva la data de termini.

A partir del proper diumenge totes les grans empreses del nostre país hauran d'etiquetar les dades bàsiques dels productes en català, tal i com ho estableix el Codi de consum de Catalunya, aprovat al juny pel Parlament català. Aquest termini, però, és més lax per a les mitjanes i petites empreses: el període previ a l'obligatorietat s'allarga en aquests casos fins al 23 de juliol de 2011.

Tenint en compte que no existeix cap comunitat lingüística a la Unió Europea -ni dins el marc dels països desenvolupats democràtics-, de prop d'11 milions de consumidors que no etiqueti els productes que es venen en la llengua pròpia, la norma aplica per primera vegada la justícia pertinent i conclou un període representat per anys i anys de vulneració constant dels drets lingüístics dels consumidors catalans: una situació d'injustícia única al món. Actualment a Catalunya existeixen 196 disposicions que obliguen a etiquetar els productes en castellà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat