Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 23 de de juliol del 2010 | 15:04
Notícia · Política

Indignació a Tarragona per les retallades de Foment

Barcelona · Les mesures emmarcades dins el pla d'austeritat del ministeri de Foment que es van conèixer ahir mateix han provocat el greu rebuig dels sectors més afectats per la magna i inèdita tisorada del ministre Blanco.

El pla, que afecta el Principat i el País Valencià en gran mesura, suposa l'aturada de 32 grans obres previstes a l'Estat espanyol i l'endarreriment de 199 inversions més. De tot el Principat, el camp de Tarragona ha estat la zona més afectada, amb l'aturada de l'execució de les obres de l'A-27. Les conseqüències, però, no han trigat a fer-se saber i la Confederació d'Empresaris del Camp de Tarragona (CEPTA) ha convocat aquest matí una reunió en la qual ha manifestat el rebuig "absolut" i ha constatat el "poc pes que tenen les comarques de Tarragona a Madrid".

La CEPTA ha denunciat també la "manca de sensibilitat" del govern espanyol envers Catalunya i les comarques tarragonines, i ha decidit unir esforços per a la consecució de l'obra de l'A-27, una via de comunicació absolutament estratègica pel camp de Tarragona.

CCOO titlla la mesura de "disbarat"
Els sindicats també han denunciat les greus conseqüències econòmiques que l'aturada del ministeri de Foment causarà a Catalunya. El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha quantificat en 20.000 els llocs de treball que es perdran només a Catalunya. La mesura, que ve justificada com a pla econòmic en favor de l'estalvi de diner públic, pot suposar una vertadera navalla de doble cara per al govern de Zapatero.

Les mesures de restricció econòmica, fixades en 6.400 milions d'euros poden tenir greus repercussions negatives al mercat de treball català i espanyol, a la futura inversió pública en infraestructures i al teixit empresarial que conformen les constructores a l'Estat espanyol, ja danyat greument per la crisi econòmica. "Hi havia altres formes de fer les coses", ha retret Toxo a Blanco, "és un disbarat basar només en la retallada de la despesa pública l'estabilització dels comptes estatals."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat