Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de d'octubre del 2010 | 16:29
Notícia · Política

CiU frega la majoria absoluta i Laporta pot aconseguir fins a 4 diputats, segons el Racòmetre

Barcelona · El Racòmetre, el baròmetre d'opinió de l'emissora Rac1, ha dibuixat, a poc més d'un mes de les eleccions al Parlament de Catalunya, un panorama polític en el qual CiU avança, sense arribar-hi, cap a la majoria absoluta, i on el tripartit no tindria opció de tornar-se a reeditar.

El baròmetre d'opinió de cara als propers comicis ha indicat un creixent suport a la formació que lidera Artur Mas, que trauria entre 65 i 66 diputats, i es quedaria a només 2 de la majoria. L'avanç de la federació, segons el Racòmetre, és sobretot a costa de vots del PSC i del PP, el primer dels quals obtindria els pitjors resultats de la seva història: passaria dels 37 actuals a 27 o 28.

Pel que fa al partit liderat per Joan Laporta, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), aquest aconseguiria el suport suficient per obtenir entre entre 0 i 4 diputats, una predicció que confirma el salt al Paralment del partit independentista. Tot i això, la darrera entrega d'aquest baròmetre d'opinió ha deixat fora de la cambra catalana la resta de partits polítics de nova formació i ha sentenciat que SI serà l'única formació amb opcions reals d'entrar al Parlament català: cap altre partit obtindria representació parlamentària.

Tenint en compte la gran devallada que darrerament i de manera àmplia ha estat predita per diversitat de fonts i enquestes per a Esquerra, el Racòmetre ha atenuat la pèrdua de vots del partit republicà i ha afirmat que aquests passaran de 21 escons a 11-12, una pèrdua menys esperada que la que patirà el PP, que a base dels seu discurs xenòfob deixarà pel camí entre 2 i 3 escons. 

Pel que fa al vot en blanc, el darrer baròmetre d'opinió de Rac1 ha assegurat que aquest arribarà al 6 per cent, mentre que un 22 per cent dels enquestats encara no ha decidit el seu vot. La temuda baixa participació també ha estat predita pel Racòmetre: un 54% dels electors anirà a votar a les properes eleccions, 2 punts menys que el 2006.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat