Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de juny del 2016 | 11:54
Notícia · Política

Campuzano:"Podemos fa un discurs a Madrid i un altre a Catalunya i això genera desconfiança"

Carles Campuzano, número 2 per Barcelona de la candidatura de Convergència al Congrés,  ha afirmat que "Podemos fa un discurs a Madrid i un altre diferent a Catalunya i això genera desconfiança". Campuzano ha posat nombrosos exemples d'aquest doble discurs: "El cartell que es penja a Madrid i

el que es penja a Barcelona; el programa que es presenta a Madrid i el que es presenta a Barcelona; a Madrid es parla de pàtria i a Catalunya es parla de poble; a Barcelona es parla de referèndum i a Madrid es rebaixa el to". "Són diferències substancials", ha reblat.

En un cara a cara al canal 324 de TVC, Campuzano ha assegurat que aquest canvi de discurs genera un cert "dejà vu" respecte al que feien dirigents socialistes com Zapatero o Felipe González. Campuzano ha citat el canvi de posició respecte el referèndum a Catalunya, "que fins fa uns mesos semblava una condició fonamental perquè hi hagués negociació a Espanya i ara ja no".


En aquest sentit, ha defensat que a Convergència "volem assolir un Estat propi per Catalunya en el marc de la UE" i ha remarcat que "si a Catalunya no hi hagués una demanada d'independència, Podemos no apostaria pel referèndum". "Sense els independentistes no hi hauria proposta de referèndum, sense la demanda de la independència no hi hauria la qüestió catalana sobre la taula", ha reblat.

Pel que fa al Corredor Mediterrani, Campuzano ha alertat que parlar del corredor central, com fa el programa electoral de Podemos, "és absurd perquè la Unió Europea (UE) ha decidit que el que té sentit és potenciar el Corredor Mediterrani" i perquè "governar és decidir i prioritzar i un govern no pot fer els dos corredors". A més, ha advertit que en l'acord per governar que van signar PSOE i C's "es parla de corredors però no apareix el Corredor Mediterrani".

És per tot això que ha advertit que "si no ens ocupem nosaltres ningú se n'ocuparà". "Si volem que el Corredor Mediterrani, Rodalies, l'Ebre o d'altres temes, es defensin a Madrid, hem de votar partits d'obediència estrictament catalana", ha continuat. "L'experiència ens ensenya que quan l'agenda catalana no és defensada per partits d'obediència estrictament catalana, aquesta agenda és oblidada", ha conclòs.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat