Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Diumenge, 20 de de novembre del 2011 | 22:52
Notícia · Política

Catalunya resisteix al tsunami blau i CiU guanya per primera vegada a la història en unes estatals

La federació s'imposa a Catalunya assolint 16 diputats i ERC reté els 3 que tenia trencant amb la dinàmica negativa dels darrers anys.

El PSC s'enfonsa, queda en segon lloc al perdre 11 escons i n'obté 14. La 'festa' del PP no és completa al Principat: tot i pujar fins als 11 diputats, la formació no aconsegueix arribar a la segona posició ni a repetir els resultats del 2000 amb la majoria absoluta de José María Aznar. ICV triplica representació i obté 3 escons.

CiU guanya per primera vegada les eleccions generals a Catalunya amb 16 diputats, sis més que en els comicis del 2008, i relega a la segona posició el PSC, que perd 11 diputats i es queda amb 14. El PP es manté com a tercera força a Catalunya i obté tres escons més, fins als 11, tot i que no repeteix assoleix els seus millors resultats de la història. ERC aconsegueix aturar la sagnia de vots i manté els 3 diputats que tenia, en el que es pot considerar un aval contundent a la nova direcció i a l'elecció d'Alfred Bosch com a candidat. Per la seva banda, ICV triplica els resultats dels anteriors comicis, i passa d'un a tres escons. La participació ha estat del 66,47%, un 3,83% menys que l'any 2008.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat