Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de setembre del 2016 | 14:12
Notícia · Política

Cleries: "Per democràcia i per ètica, el que ha de fer el PP és enviar el Ministre de l'Interior en funcions a casa seva"

El portaveu del Partit Demòcrata Català al Senat, Josep Lluís Cleries, ha defensat aquest matí davant el ple de la Cambra alta una moció –que ha obtingut el suport de tots els grups de la Cambra excepte el PP, que hi ha votat en contra, i C's que s'ha abstingut- en la qual es demanava la reprovació i

el cessament immediat per part del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.

El portaveu del Partit Demòcrata Català al Senat, Josep Lluís Cleries, ha defensat aquest matí davant el ple de la Cambra alta una moció –que ha obtingut el suport de tots els grups de la Cambra excepte el PP, que hi ha votat en contra, i C's que s'ha abstingut- en la qual es demanava la reprovació i el cessament immediat per part del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.

 

En aquesta línia, Cleries ha llançat una sèrie de preguntes retòriques al grup popular, entre les quals qüestionava la seguretat que es pot garantir a la ciutadania si el màxim responsable en aquest àmbit se li enregistren converses al seu despatx del ministeri o, fins i tot, quan ell mateix utilitza "instruments molt allunyats dels que disposa oficialment" per trobar informacions "que perjudiquin els que pensen diferent d'ell". Per al senador del PDC, "aquests fets posen presumptament de manifest la falta de democràcia, de transparència i de veracitat en l'activitat i manifestacions del ministre de l'Interior en funcions". Així, Cleries considera que "el senyor Fernández Díaz persegueix a ciutadans per les seves idees polítiques, igual com passava durant el franquisme", i ha afegit: "És políticament molt greu i èticament repugnant".

 

El portaveu del PDC al Senat també ha qüestionat la separació de poders a l'Estat espanyol si el Govern pot enviar "ordres a fiscalia per revisar i 'afinar' expedients". La democràcia a l'Estat espanyol és, per a Cleries, de "pa sucat amb oli on abans del judici ja es filtra la sentència", ha dit en relació amb el que va succeir la setmana passada amb la situació judicial del portaveu del PDC al Congrés.

 

Cleries també ha retret al PP haver impedit que el PDC tingui grup propi al Senat, malgrat complir amb el Reglament de la Cambra: "Ja ho veuen, no tenim grup parlamentari però tenim veu!", els ha dit i ha acusat al PP d'aplicar el "Reglament del PP" enlloc del Reglament del Senat.

 

Finalment, el Portaveu del PDC ha citat Raimon: "No creiem en les pistoles, per a la vida s'ha fet l'home i no per a la mort s'ha fet" i ha recordat que "el nostre moviment és cívic i pacífic. Estem determinats a aconseguir la llibertat de Catalunya des de la pau!".



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat