Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de de novembre del 2011 | 16:33
Notícia · Política

El PP arrasa a l'Estat i obtindria la majoria absoluta, segons el CIS...

Dóna als populars una forquilla d'entre 190 i 195 escons, mentre que el PSOE n'obtindria entre 116 i 121. PNB, Amaiur, ERC i UPyD empatarien amb 3 escons.

ACN · L'enquesta d'intenció de vot del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) confirma auguris: el PP aconseguiria una majoria absoluta molt àmplia, que amb 190 escons en l'estimació a la baixa estaria 14 per sobre de la majoria absoluta de 176. La forquilla arriba fins als 195. A l'altre cantó de la balança, també es confirma l'auguri. El PSOE passaria dels 169 escons actuals a 116 en l'estimació més pessimista, 121 en la més optimista. CiU seguiria de tercera força, augmentant de 10 a 13 escons la presència al parlament espanyol. Entre els 'petits', tres grans novetats: l'augment d'IU/ICV (de 2 a 8), el descens del PNB (de 6 a 3) i l'entrada amb 3 escons d'Amaiur, la coalició abertzale.

Així doncs, IU recuperaria grup propi, que es forma a partir de cinc diputats. PNB, en canvi, el perdria. Es quedaria amb 3 diputats, la mateixa representació que Amaiur, que sumant amb ERC, si es confirmessin els auguris, podrien obtenir el grup parlamentari propi.

Altres resultats destacables són l'ascens d'UPyD, que passaria d'un escó a tres, o els de Coalició Canària i el Bloc Nacionalista Gallec, que mantindrien els dos escons actuals.

També cal destacar la irrupció a la cambra que aconseguirien segons l'enquesta el grup ecologista Compromís-Equo amb un escó, i el partit fundat per l'expopular Francisco Álvarez Cascos, el Foro Asturias, que també aconseguiria un escó amb la denominació que utilitza per a les eleccions generals, Foro de Ciudadanos (FAC).

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat