Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de d'octubre del 2013 | 19:49
Notícia · Política

El president de la Diputació de Lleida veu en la Mancomunitat un model per a una Catalunya independent

Joan Reñé ha posat tots els focus en el model de Mancomunitat de la Catalunya de 1914, el qual ha qualificat de "model a seguir" en cas d'assolir la independència del país.

Font: ACN · El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat a una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que la Mancomunitat de Catalunya del 1914 és un "model a seguir" per a organitzar les diputacions en l'hipotètic cas que s'assolís la independència de Catalunya.

En el transcurs de l'entrevista, Reñé ha indicat que des de fa dos anys, les institucions locals catalanes ja segueixen "en certa manera" el camí de la Mancomunitat , un camí de "complicitat institucional excepcional". El president de la Diputació també ha lamentat en relació al finançament del transport i menjador escolar així com dels ajuts a les llars d'infants de la demarcació que hagin d'estar "tapant forats a causa d'una actitud deslleial i injusta" del govern de l'estat cap a la Generalitat.

Reñé ha lamentat finalment el model de la Mancomunitat hagi durat tan poc en la història de Catalunya "perquè deu anys després va ser eliminat per la dictadura de Primo de Rivera i tot i que estava institucionalitzat a tot Espanya, només es va aplicar a Catalunya". Segons el president de la Diputació de Lleida, "tenim [en la Mancomunitat] un model que ens hauria de servir per veure l'excepcionalitat amb la que amb molt poc temps i molts pocs recursos, com ara, ens van ensenyar el camí de molts conceptes, competències i serveis que encara avui estem gaudint d'una forma excepcional".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat