Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de de novembre del 2011 | 18:34
Notícia · Política

ERC proposarà al Congrés que es reconegui el dret a l'autodeterminació...

Alfred Bosch es mostra disposat a arribar als tribunals internacionals en cas que no prosperi la mesura.

El cap de llista d'ERC a les eleccions del 20-N, Alfred Bosch, ha anunciat que presentarà una proposició de llei al Congrés perquè es reconegui el dret a l'autodeterminació i els mecanismes legals per fer exercir-lo. "Sabem que té poques possibilitats de prosperar però esgotarem tots els terminis que marca la legalitat i recorrerem a instàncies judicials internacionals si no prospera la proposta", ha assegurat. El candidat republicà ha convidat CiU a sumar-se a aquesta reclamació i ha indicat que ja han parlat sobre el tema amb l'esquerra 'abertzale'.

Bosch ha recordat que el Parlament ja ha votat a favor del dret a l'autodeterminació i que des de la societat ja hi ha hagut importants moviments en aquest sentit, com la gran manifestació del 10 de juliol del 2010 o les consultes sobre la independència. "Nosaltres no estem fent altra cosa que recollir el sentiment de la població. Portem a l'hemicicle això que s'està produint al carrer", ha manifestat el cap de llista d'ERC.

Tot i que no ha avançat el contingut de la proposició de llei, Bosch ha afirmat que recollirà el referèndum com a via per aconseguir la independència. El cap de llista republicà ha recordat, a més, que ERC recull com a objectiu la independència de Catalunya i, per tant, està "obligada" davant dels electors a presentar aquesta proposició. "El que no podem fer és arribar al final de la legislatura i que la gent ens digui que no vam intentar-ho", ha explicat.

Més de 100 adhesions a Catalunya Sí

Les candidatures d'Alfred Bosch i Moisès Broggi com a caps de llista al Congrés i al Senat, respectivament, ja sumen més de 100 adhesions després de la incorporació de noms com Josep Maria Terricabras, Montserrat Abelló, Jaume Terribas, Eva Serra, Enric Canela, Francesc Bellmunt, Carles Canut i mossèn Josep Dalmau. La setmana passada es va fer un acte en què es donaven a conèixer els suports públics rebuts per la coalició integrada per ERC, Reagrupament Independentista i la plataforma cívica Catalunya Sí a les eleccions espanyoles.

Entre aquests hi destaquen Lluís Llach, Anna Sahun, Gerard Quintana, Jaume Cabré, Màrius Serra, Txe Arana, Toni Albà, Ventura Pons, Ferran Requejo, Miquel de Palol o el jutge Santiago Vidal, entre d'altres. Finalment, recordar que diversos membres adherits a Catalunya Sí intervindran a l'acte final de campanya que es farà demà al Palau de Congressos de Girona.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat