Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de de juny del 2013 | 18:49
Notícia · Política

Sobre els experts europeus i la mediació externa

Que el principal think tank a Brussel·les s'hagi fet sentir per primera vegada sobre el procés de transició nacional indica la maduresa del procés iniciat a Catalunya. Europa ja comença a moure's i avisa que cal tractar aquest afer com pertoca i cal no fer-lo durar massa en el temps: o mediació exterior o s'arribarà a situacions "inacceptables".

Blockmans, cap d'internacional del CEPS.

Barcelona · Brussel·les ha fet palesa la maduresa que ha adquirit, a hores d'ara, el procés de trancisió nacional a Catalunya. A una entrevista a l'ACN, Steven Blockmans, cap d'estudis d'internacional del Centre for European Policy Studies (CEPS), ha protagonitzat la primera de les veus provinents de la UE sobre la independència de Catalunya.

Blockmans ha coincidit amb bona part de la societat civil catalana en l'opinió que cal, a aquestes altures, un mediador extern al país que dictamini sobre el procés català. A l'entrevista Blockmans ha desestimat que la transició que a dia d'avui viu Catalunya sigui un afer exclusivament intern en l'Estat i ha instat a estaments europeus com l'ONU o la mateixa UE a fer-ne de mediadors.

L'entrevistat també ha deixat clar que la permanència de Catalunya dins de la UE estaria garantida sempre i quan el veto espanyol no es produís "ja que Catalunya compleix tots els requisits". És més: el CEPS ha alertat Espanya que un possible veto espanyol a Catalunya seria una situació "inacceptable". El toc d'alerta s'ha fet sentir clar: "la UE té raons per a evitar que s'arribi a aquest punt" ha dit Blockmans. Europa, per fi, comença a prendre partit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat