Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de de setembre del 2011 | 18:03
Notícia · Política

Govern i Parlament acorden personar-se al recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de l'aranès

La profunda indignació que ha aixecat la suspensió cautelar de la Llei de l'Aranès a l'administració catalana ha portat el Govern i Paralament a personar-se en el recurs d'inconstitucionalitat que ha presentat l'Estat.

Generalitat de Catalunya

Font: ACN · El Govern ha acordat aquesta setmana personar-se en el recurs d'inconstitucionalitat promogut pel govern de l'Estat contra la Llei de l'aranès. A proposta dels departaments del Governació i Relacions Institucionals i de Cultura, el Govern formularà al·legacions perquè considera que el govern espanyol nega la lletra i l'esperit de la mateixa Constitució, que en el seu article 3 diu que "la riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d'Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d'especial respecte i protecció".

Per la seva banda, el Parlament català també es personarà davant el Tribunal Constitucional per tal d'aportar al·legacions en defensa de la constitucionalitat de la llei. El Parlament ha informat que, amb tot, també demanarà a l'alt tribunal que aixequi les suspensions dels preceptes recorreguts contra el Govern.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat