Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de d'abril del 2016 | 11:57
Notícia · Política

Jordí Solé ha estat reelegit Secretari General de l'Aliança Lliure Europea

L'Assemblea General de l'Aliança Lliure Europea (ALE), ha celebrat la seva assemblea anual a la ciutat corsa d'Aiacciu, on ha escollit una nova executiva per als propers tres anys. El Secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat, Jordi Solé, ha estat revalidat com a Secretari General del partit europeu, mentre que el cors François Alfonsi ha renovat el seu mandat com a President.

Durant l'Assemblea de l'ALE -organitzada pel Partitu di a Nazione Corsa, un dels membres fundadors de l'ALE i que forma part de la coalició "Pè a Corsica" que va guanyar les eleccions del passat desembre i que ha accedit al govern de l'illa mediterrània per primer cop-, el president del Consell Executiu cors, Gilles Simeoni, i el president de l'Assemblea, Guy Talamoni, han mantingut reunions bilaterals amb Jordi Solé per discutir sobre la situació a Catalunya. 'Seguim amb molt d'interès el procés a Catalunya i tenim la ferma voluntat de reforçar els lligams i els intercanvis entre ambdós països', va declarar Simeoni. Mostra d'aquest interès ha estat la taula rodona sobre el procés d'independència a Catalunya que s'ha organitzat durant l'assemblea, i que ha comptat amb la participació de Jordi Solé i Isidre Sala, President de la comissió sectorial d'Unió Europea i Política Internacional d'Esquerra Republicana.

L'ALE hi ha denunciat que l'estat espanyol refusa el reconeixement del principi d'autodeterminació, ignorant i bloquejant el desenvolupament de la democràcia moderna a la península ibèrica, i ha denunciat l'actitud del govern espanyol contra el procés de pau i reconciliació d'Euskadi. 

A més, en un context on creix l'euroescepticisme i en un moment en què la UE ha de fer front a reptes que poden afeblir o fins i tot fer recular la integració europea, els més de 40 partits assistents a l'assemblea han refermat el seu compromís en la defensa dels pobles i les cultures a Europa i el progrés dels processos d'autodeterminació.

L'Assemblea General de l'ALE també ha aprovat mocions de suport amb el procés de pau a Euskadi i la construcció de l'estat palestí, la preocupació sobre la situació al Sàhara Occidental i al Kurdistan, la necessitat d'implementar mesures per reforçar els drets de les minories a Europa, i preocupació sobre els controls permanents a les fronteres intraeuropees i sobre la gestió de la crisi dels refugiats, entre altres.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat