Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de desembre del 2015 | 14:29
Notícia · Política

La nova enquesta del CEO apuntaria a una davallada de JXSí i les CUP

El baròmetre presentat ahir apuntaria que el punt mort en que es troba des de fa dies el procés a causa de la falta d'acord entre Junts Pel Sí  i les CUP  passaria factura a ambdues formacions a les urnes.

Així, tot i que el baròmetre presentat fa tot just dues setmanes pel mateix CEO apuntés que l'independentisme repuntava sobre l'onada del 27-S i atorgués a la suma de JxSí i la CUP una majoria encara més àmplia al Parlament -amb una forquilla d'entre 75 i 79 diputats-, l'enquesta que es va difondre ahir va refredar aquestes expectatives. En aquesta nova onada  la CUP tindria entre 10 i 11 escons al Parlament (com ara)  i JxSí en perdria d'un a quatre, i es quedaria amb una forquilla d'entre 58 i 61.

El director del CEO, Jordi Argelaguet, en relació a aquest canvi de tendència afirmava
"Alguna cosa deu haver fet la CUP que no ha agradat".

Pel que fa al suport a la independència  en un referèndum obtindria el 46,6% dels vots i seguiria pràcticament empatat amb el no, lleugerament per davant, amb el 48,2%. Destaca que un 34,9% dels que preveuen votar Podem el 20-D s'inclinen també per votar  en cas de referèndum.

Pel que fa al 20-D ERC podria ser per primer cop la força més votada a Catalunya en unes eleccions al Congrés. Els republicans obtindrien entre 9 i 11 escons i superarien per la mínima Democràcia i Llibertat, que en sumaria entre 9 i 10 i en tercera posició hi hauria un empat entre En Comú Podem (9), Ciutadans (8-9) i PSC (8-9). El PP es quedaria amb 5 diputats. Unió també quedaria fora del congrés espanyol després d'haver quedat exlòs del parlament el 27-S.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat