Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de gener del 2012 | 19:17
Notícia · Política

Mas proclama que el Govern ha posat rumb a una Catalunya que anava a la deriva

El president considera que la política de retallades que ha aplicat ha evitat "el col·lapse".

ACN · El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet balanç del seu primer any de Govern. Mas ha proclamat que la política d'ajustos que ha impulsat el seu executiu ha permès "posar rumb" a Catalunya quan abans era un país que "anava a la deriva i contra les roques". I és que per Mas, les mesures econòmiques que ha promogut el Govern en aquest 2011 que ara ha acabat són les que han evitat "el col·lapse" de l'economia i de l'estat del benestar. "Seguirem tenint obstacles i perills, però ara ja tenim rumb i estem dins de les regles del joc de la UE", ha sentenciat Mas, en referència a les mesures que han possibilitat la reducció del dèficit de Catalunya.

Artur Mas també ha dit que "preservar l'autogovern i el nivell aconseguit de sobirania, i donar passos significatius endavant" era un altre dels grans objectius. En aquest sentit, ha ressaltat que gran part de l'obra de Govern d'aquest 2011 "té a veure amb salvar el nivell de sobirania i autogovern, perquè si deixem de fer els deures serem intervinguts però no per la UE sinó per estat espanyol", i això suposaria una pèrdua de capacitat de moviments de la Generalitat. És per això que Mas s'ha mostrat també satisfet pel compliment d'aquest repte que assegura que tenia marcat el seu Govern.

Per altra part, el president ha reconegut que l'objectiu d'aconseguir una recuperació econòmica se li està resistint, però ha considerat que les mesures de l'executiu estan sentant les bases adequades per poder aconseguir-ho. "L'any 2011 no ha estat un bon any i difícilment 2012 serà un bon any, al menys en els primers mesos. Però s'ha de veure si l'euro agafa perspectiva i garantia, si tots els que han de fer els deures a Europa els fan, si els mercats europeus obren l'aixeta...", ha dit Mas, que s'ha mostrat "esperançat" en aconseguir millores cap a finals d'aquest any i el 2013, tot i que ha assegurat no poder donar "seguretat" de que això acabi sent una realitat. En aquest sentit, també s'ha mostrat positiu en destacar que el Govern està intentant "generar confiança i credibilitat, que faci guanyar prestigi Catalunya i la converteixi en exemple de bones pràctiques".

L'últim gran objectiu i el més important pel president és el del pacte fiscal. Segons Mas, en 2011 s'ha fet "molta feina molt important" per intentar avançar cap a obtenir aquest nou finançament, però serà en 2012 quan espera que hi hagi "les concrecions definitives". "Hem de procurar que els partits reticents al pacte fiscal s'hi vagin sumant a la proposta i buscar un consens polític més ampli del que existeix", ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat