Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de d'octubre del 2011 | 19:09
Notícia · Política

Miquel Calçada insinua un possible salt a la política catalana

Des d'Estats Units, el periodista afirma en una entrevista a l'Ara: "la política no només m'interessa sinó que m'agradaria conèixer-la molt més de prop". El salt de Calçada, que es mostra convençut que la independència arribarà, seria a un partit ja existent.

El comunicador Miquel Calçada, que porta un any i mig vivint als Estats Units, ha deixat entreveure en una entrevista a l'Ara que, després del seu retorn, previst per aquest gener, té intencions de fer el salt cap al món polític. Calçada ha estudiat un màster d'administració pública i actualment n'està cursant un altre de conflictes internacionals. "La política no només m'interessa sinó que m'agradaria conèixer-la molt més de prop", ha admès Calçada, que també ha rebutjat la idea de formar un partit nou –"seria molt greu haver-ho de fer"- al considerar que "hi ha una sèrie d'instruments vàlids, hi ha partits nacionals que són vàlids i les eines ja hi són, és qüestió de posar-se d'acord".

Calçada també s'ha referit a la situació del país des de la perspectiva que li dóna la distància actual: "quan arribi el dia que siguem independents, i arribarà, ens farem creus dels anys que hem perdut discutint i fent teories, donant voltes i estudiant i conspirant sobre coses senzillíssimes. Que després de 30 anys la senyora Camacho faci servir el seu nen per negar una cosa tan exitosa com la immersió!".

El periodista ha afegit que "la força sobiranista al Parlament ja hi és", al entendre que "a banda dels partits independentistes, hi hauria gent d'Iniciativa, una quarta part de parlamentaris socialistes votarien que sí, més de la meitat dels convergents, fins i tot algú del PP". En aquest sentit, Calçada ha afegit que si CiU "creu que l'última frontera és el pacte fiscal i si no es produeix, haurem d'anar cap a altres horitzons", farà "professió de fe" i s'ho creurà, ja que  "si no complissin el poble tindria memòria". Tot i això, Calçada ha admès que "no sembla que anem" cap a la transició nacional que ha promès diverses vegades Artur Mas.

Finalment, el comunicador s'ha mostrat convençut que veurà la independència i que, quan arribi "ens sorprendrà la bona relació que tindrem amb Espanya. És el millor veí que podem tenir i serà la millor gent amb qui ens podem entendre, i ells faran aquest esforç, n'estic convençut".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat