Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de de juny del 2011 | 18:00
Notícia · Política

Paluzie entra en escena demanant la renovació d'ERC i el retorn del logo i les sigles completes de la formació

L'economista promou un manifest amb 48 militants més, entre d'ells l'expresident Jordi Carbonell, que aposta per definir un full de ruta clar per assolir la independència.

Sense la voluntat manifesta de conformar una candidatura pel congrés d'ERC del setembre, però amb l'objectiu d'incidir-hi amb els seus plantejaments, un total de 48 militants –entre d'ells, l'economista Elisenda Paluzie, tres Consellers Nacionals més, i l'expresident Jordi Carbonell- han fet públic el 'Manifest per a la renovació d'Esquerra Republicana de Catalunya'.

En l'escrit, els promotors tracen diverses línies que el partit hauria de tirar endavant per "créixer", en les que destaquen una renovació total de "missatge, model organitzatiu i lideratges", per tal de recuperar la "credibilitat política". En el manifest, els signants consideren que part d'aquesta renovació passa, a la vegada, per retornar als "orígens" de la formació, així com per recuperar el "símbol, el logo i el nom complet d'Esquerra Republicana de Catalunya".

A més, els promotors descarten que ERC governi amb coalicions que no suposin avenços clars cap a la "llibertat nacional i la justícia social" ja que, al seu parer, no s'ha de "confondre" la vocació de ser partit de govern amb "estar al govern". "Un partit de govern també ho és a l'oposició, no té vocació de partit frontissa i sí de majoria", conclou en aquest apartat l'escrit.

D'altra banda, el manifest reclama que es traci un full de ruta clar i "coherent" cap a la independència, així com un augment de la democràcia interna, el defugir d'un "excés de professionalització de la política en els seus principals òrgans de direcció" i obrir el partit a la societat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat