Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de setembre del 2016 | 13:28
Notícia · Política

Rufián: "Si el delicte és ser català i independentista, només mereixen que aquest poble ho aconsegueixi"

El portaveu adjunt d'Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, Gabriel Rufián, va demanar ahir al Congrés la dimissió del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, durant el ple que va acabar aprovant la creació d'una comissió d'investigació per l'escàndol de les escoltes al seu despatx,

que van revelar converses amb el llavors director de l'oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso, conspirant contra líders independentistes del procés català.

Rufián ha il·lustrat el seu discurs amb la reproducció, des del micròfon de la tribuna del Congrés, d'un petit fragment de les gravacions. Després d'interpel·lar directament Fernández Díaz, absent a la sessió com tot el Govern, i enumerar fins a una vintena d'arguments per dir que 'ja n'hi ha prou', Rufián ha resumit la seva intervenció assegurant que 'si el delicte és ser català i independentista només mereixen que aquest poble, el meu poble, ho aconsegueixi'.

El portaveu adjunt d'Esquerra ha assegurat, entre altres coses, que 'ja n'hi ha prou que una urna en un col·legi electoral et porti a la sala d'un jutjat, i un micròfon al despatx d'un ministeri', i ha emplaçat Fernández Díaz 'que tingui els nassos de dir allò de nos hemos cargado su sanidad en una sala d'espera de qualsevol hospital públic de Catalunya. Tingui el coratge de dir-ho a la cara a un malalt en un passadís després de sis hores en una llitera'. 'Ja n'hi ha prou', ha continuat Rufián, 'de gàngsters davant de faristols i independentistes davant de jutges. Ja n'hi ha prou de perseguir estelades en estadis i protegir defraudadors en Congressos'.

'No va de nosaltres', ha conclòs Rufián. 'No va d'un partit polític. Va de gent decent contra gent indecent. Va de qui ens va posar aquí per dir-li a vostè que només mereix passar a la paperera de la historia més negra d'aquest país. Perquè jo sí li vull guanyar una guerra 80 anys després a la trinxera d'una comissió d'investigació'.

De les dues propostes presentades per a la creació de la comissió d'investigació, una del PSOE i l'altra de conjunta entre ERC i PDC, s'ha acordat acabar votant la primera, que s'ha aprovat per 206 vots a favor, 136 en contra i 2 abstencions.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat