Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 8 de d'octubre del 2013 | 18:38
Notícia · Política

"Si Catalunya esdevé un estat la seva pertinença a la UE no l'hauria de decidir Brussel·les"

L'eurocomissari de Política Regional, l'austríac Johannes Hahn, ha dit a una entrevista que la qüestió de la pertinença d'una Catalunya independent a la Unió Europea no la decideix la UE: "Són els espanyols i la gent de Catalunya que han de decidir sobre el seu futur. [...] Brussel·les no hi ha de fer cap comentari".

Johannes Hahn.

Barcelona · Les amenaces del francès Michel Barnier, responsable de Mercat Interior i candidat a presidir la Comissió Europea, amb les quals va advertir que si una regió europea surt d'un estat membre "de facto surt de la UE" han estat negades aquesta setmana per Johannes Hahn, eurocomissari de Política Regional.

A una entrevista, Hahn, preguntat per les afirmacions de Barier, ha assegurat que cap tractat europeu no contempla què passaria si Catalunya esdevingués un estat independent "ni què significaria quant a la pertinença a la UE". Segons Hahn, en cas d'independència, aquesta qüestió no l'hauria de decidir la UE: "Són els espanyols i la gent de Catalunya que han de decidir sobre el seu futur. [...] Brussel·les no hi ha de fer cap comentari".

Així mateix, l'entrevistat ha desmentit les amenaces provinents, també, de l'espanyol Joaquín Almunia, eurocomissari de Competència i qui segueix l'estratègia d'exteriors del Govern espanyol. Almúnia va assegurar la setmana passada que "la part segregada no seria membre de la UE".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat