Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 17 de de maig del 2013 | 17:57
Notícia · Política

Wert destrueix la immersió i obliga la Generalitat a assumir-ne els costos

No es pot negociar amb aquells qui et volen destruir. Per això mateix aquesta setmana s'ha aprovat el projecte de llei de la reforma educativa impulsada pel ministro Wert de manera unilateral i sense consens del món educatiu.

M. Folch · El projcte de reforma, si arriba a llei, suposarà l'adéu definitiu a la immersió lingüística, al model d'escola catalana i també l'assumpció, per part de tots els catalans, del cost d'escolarització d'aquells alumnes que vulguin el castellà com a llengua vehicular.

"Innecessària, aplicada per criteris ideològics ─basats en una ideologia extrema d'uns sectors socials concrets─ , negativa i amb efectes negatius pels nostres fills". Aquesta ha estat la primera de les repercussions entre els experts i afectats pel projecte de llei de la reforma educativa, d'Àlex Castillo, president de la FAPAC.

En un espiral de l'absurd, aquest setmana el ministro Wert ha assegurat que el despropòsit pseudofranquista de reforma educativa és una mesura en contra del fracàs escolar i ha especificat quines mesures es duran a terme perquè aquesta llei es faci efectiva. Segons el ministro, es crearan els centres concertats necessaris per a les famílies que demanin l'escolarització en castellà i els costos que d'això se'n derivin seran restats del pressupost que l'Estat atorga a la Generalitat.

La reforma de Wert també suposa, com ja s'havia fet públic, acceptar que l'alumnat podrà obtenir el títol d'ESO sense examinar-se de català, que l'assignatura de català a l'ESO queda relegada a assignatura d'especialitat (per sota de les troncals i les específiques), que el ministeri d'educació comptarà amb més força per establir els continguts de les matèries, i que l'assignatura de religió comptarà a l'hora de fer la nota mitjana d'accés a l'ensenyament superior de l'alumne.
La llei Wert fereix la dignitat institucional de Catalunya i el Govern català s'hi oposa fermament" ha dit Rigau
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha respost ràpidament a l'Estat. Rigau ha assegurat que aquesta no és una llei pedagògica perquè la reforma no compta amb els fonaments pedagògics bàsics, i que la reforma Wert és una llei que pretén el canvi de model educatiu a Catalunya. "És recentralitzadora. És un projecte de llei que representa un atac a l'Estatut i al model d'ensenyament i lingüístic que ha aconseguit la cohesió social durant més de 30 anys". "És una llei predemocràtica, ens situa abans de l'any 1981" ha assegurat.

La consellera ha sentenciat que el text legal de Wert busca reduïr l'impacte de la llengua catalana, que "fereix la dignitat institucional" de Catalunya i ha dit que el Govern català s'hi "oposa fermament" a la reforma: "Defensarem la llei del Parlament de Catalunya". La consellera ja va assegurar, quan la reforma va ser presentada, que el llei Wert pretén reduïr el català a la llengua dels "súbdits i els esclaus".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat