Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de de gener del 2016 | 12:57
Notícia · Seguretat

L'amenaça gihadista afavoreix l'equipament dels Mossos


En el Consell Executiu del passat dimarts, el conseller d'Interior, Jordi Jané, va aconseguir una partida d'11 milions i mig d'euros per dotar l'equipament de les unitats especials i de seguretat ciutadana dels Mossos per tal de fer front a l'estat l'alerta núm. 4 produït per l'amenaça gihadista.

Cal felicitar el conseller de l'Interior per aquesta fita però és difícil d'entendre, tot i la manca de pressupostos, que l'amenaça gihadista afavoreixi l'equipament dels Mossos, i que no s'hagués previst fa uns anys, tal com demanaven experts, representants sindicals i el CEEC, entre d'altres.

Aquesta partida pressupostària serà dedicada en part al reciclatge, a la formació antiterrorista i a la utilització de les noves armes llargues, en la que es dotaran les diferents unitats de la nostra policia, que es trobaven en la més absoluta intempèrie, pel que fa a armament i elements de protecció davant el gihadisme, que normalment utilitza armes de guerra com l'AK-47.

També cal que es gastin partides d'aquesta assignació pressupostària per reforçar les eines d'intel·ligència electrònica.

Amb tot, però, el problema essencial segueix sense solucionar-se. L'Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès, eina essencial per construir el model policial català, continua sota mínims, i és imprescindible que una nova promoció de 600-700 efectius, com a mínim, dels Mossos, reforcin les unitats especials i de seguretat ciutadana, i permetin lliurar efectius preparats i amb experiència per reforçar els serveis d'informació policial.

I com hem manifestat tantes vegades, el CEEC recomana la creació de la figura del comissari general de Seguretat Nacional, que s'encarregui, en primer lloc, de fomentar l'autoestima de la Policia de Catalunya i la seva coordinació amb els altres cossos policials que encara tenen competències sobre el nostre territori.I en segon lloc, de consolidar i donar continuïtat a la comissió de seguretat que es va posar en marxa l'1 de desembre passat.

No pot ser que la seguretat nacional de Catalunya depengui de situacions d'emergència com la produïda per l'amenaça gihadista.

Comissió Política CEEC

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat