Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 4 de de juny del 2014 | 19:11
Notícia · Seguretat

Nota del CEEC

El Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC) voldria manifestar la seva preocupació per l'actual situació d'interinitat en la direcció política de la Policia de Catalunya i més encara davant del repte de la transició nacional i els darrers incidents de Sants.

Reproduïm del CEEC · El nomenament de Manuel Prat com a cap del cos dels Mossos ja va ser producte d'una improvisació. Ara, cal demanar que el relleu del director general Prat es faci amb visió de futur, pensant en un cos de policia nacional com és avui el cos de Mossos d'Esquadra el qual, amb més de 17.000 efectius, és una realitat que abasta tot el territori nacional del Principat i és la veritable policia integral del país.

No es pot tornar a fer experiments, provatures. Ara és l'hora de consolidar una direcció política professional, capaç, que cregui en la policia de la Generlitat i en el model de policia per a Catalunya. Que sigui capaç d'encarar els reptes de la transició nacional, que no li tremoli el pols amb els dirigents polítics dels cossos i forces de seguretat de l'Estat que intentaran manipular els seus propis professionals per tal de posar sota qüestió la viabilitat de la polcia de la Generalitat de Catalunya.
Al Conseller Espadaler li pertoca en aquest moment no equivocar-se novament amb aquest nomenament"
I també cal que el proper director general de seguretat sigui una persona de consens i no una persona exclusivament de partit. Aquest ha de ser capaç d'irradiar confiança a totes les forces polítiques d'origen democràtic del Parlament català. La Policia de Catalunya no ha d'ésser mai l'eina d'un partit polític sinó que és i ha de ser la institució al servei del Parlament i del Govern de la Generalitat i de tots els ciutadans de Catalunya.

El CEEC està, des de 1986, cansat d'advertir de la manca de professionalitat i de mentalitat d'Estat de molts dels homes i dones que, pel simple fet de pertànyer a un partit o altre, s'ha posat al front de la nostra policia. Ara, això no toca, no repetim els errors del passat.

Al Conseller Ramon Espadaler, qui potser mai no s'hauria cregut tenir la funció que ara té, li pertoca en aquest moment no equivocar-se novament amb aquest nomenament, consolidant un nou cap del cos sense prepotències i capaç de liderar-lo i un director general de seguretat que, alhora, vulgui que els seus horitzons professionals i polítics siguin els de ser un home o dona d'Interior.

El CEEC recull, d'aquesta manera, el cansament de molts i molts professionals de base i comandaments que veuen com es van succeïnt en el comandament polític del cos persones que potser poden tenir bona voluntat però segur que no tenen el perfil ni la història ni la vocació d'Interior.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat