Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de d'octubre del 2015 | 12:36
Notícia

Sindicalistes de COO per la Independència i la República Catalana

En el 50è aniversari de CCOO de Catalunya alguns dels seus membres volen recordar que el naixement del sindicat arrela profundament en l'ideari del catalanisme popular que ha definit una part molt important del sindicalisme , de les organitzacions socials i dels partits catalans al llarg de la història. Així, reivindiquen els

Barcelona · plantejaments de classe però també els nacionals com a tret identitari del model de CCOO de Catalunya i de pràcticament tot el cojunt del sindicalisme català.

Per això aposten per treballar activament en les reivindicacions i les lluites del poble català per la recuperació dels seus drets nacionals, les seves institucions o la utilització de la llengua catalana com un dret de la ciutadania i un element de cohesió social. També aposten pel ferm compromés amb el dret del poble català a decidir el seu futur en termes socials i polítics, entre ells la relació amb l'Estat Espanyol. (De fet recentment  en el marc del seu darrer congrés es va aprovar  gairebé per una unanimitat del sindicat una resolució sobre el dret a decidir).

Així,i des de la consideració de les diferències entre una organització política i una organització sindical consideren necessari treballar per estendre entre el conjunt de l'afiliació que la independència de Catalunya i la construcció de la República Catalana és l'única solució per aconseguir una societat més justa, socialment progressista i lliure. Per això volen posar en marxa mecanismes de comunicació i trobades entre afiliats i afiliades per propiciar tant el debat intern com l'extern per sonar a conèixer els seus plantejaments per tal d'acostar la seva organització a altres treballadors i treballadores que ara no tenen el sindicat com el seu referent.Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat