Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 19 de de febrer del 2010 | 16:16
Notícia · Societat civil

'Més per l'Obra' repeteix la intenció de liderar l'OCB pels propers quatre anys

Reproduïm de Tribuna Mallorca · Demà dissabte, a les 11 h, a Can Alcover, es farà la presentació dels integrants de la candidatura de Més per l'Obra que optaran als càrrecs de la Junta de l'OCB pels propers quatre anys. El grup per tant, repeteix amb les mateixes ganes i voluntat la intenció de liderar l'entitat i fer-la la punta de llança de la cultura i la reivindicació nacional des de la societat civil, uns objectius que en aquests primers quatre anys de mandat s'han aconseguit amb escreix, però que, per les circumstàncies, sempre complexes, del país i de la cultura, sempre queden curts i sempre requereixen de més esforç.

Jaume Mateu, que ha presidit l'OCB aquests anys, torna a ser el candidat a la presidència, i Maria Cerdó, a la vicepresidència. Amb ells dos, un equip de persones, moltes de les quals formaren part de la primera fornada de membres de Més per l'Obra, i d'altres que s'incorporen ara a aquest projecte. Demà, a la roda de premsa, es donaran detalls de qui optarà a integrar a la Junta, així com del programa electoral que presenta el grup.

Més per l'Obra va néixer ara fa quatre anys, per l'impuls d'un grup de joves -però veterans activistes alhora- socis que volien reimpulsar l'OCB en les seves dues vessants, reivindicativa i cultural, després d'uns anys de relativa paràlisi i crisi d'identitat de la històrica entitat. Durant aquests anys, l'Obra Cultural ha guanyat socis, dinamisme -les seves delegacions i entitats germanes, que cobreixen més de la metitat dels municipis de Mallorca fan activitats cada setmana- a l'hora que prestigi i, sobretot, múscul reivindicatiu, sent capaç de treure al carrer milers de persones a favor de la llengua i la cultura, amb campanyes com la de "Sus Mallorca", que durant un any va celebrar diades a cada poble, despertant així de massa anys d'espera el sentiment nacional entre els mallorquins.

Una altra de les fites de la Junta sortint ha estat el trasllat de seu, de l'antic pis al Pas d'en Quint al nou, i molt més funcional, local del carrer Pare Bartomeu Pou, 31, baixos. Les noves infrastructures han permès dotar l'OCB d'una estructura professional més eficient i àmplia, cosa que ha repercutit amb una millor organització d'activitats i campanyes. Precisament, aquest dilluns que ve, dia 22, a les 20 a Can Alcover,Tomeu Martí, coordinador de l'OCB, farà un balanç dels quatre anys de Més per l'Obra al capdavant de l'entitat; i aprofitant el Dia Internacional de la Llengua Materna, el president Jaume Mateu llegirà un manifest per l'ocasió.

Així, dimarts, els socis de l'Obra Cultural tenen una cita obligada dimarts dia 2, a l'Assemblea General Ordinària, a les 19 h a la seu de la Cambra de Comerç (c/ de l'Estudi General, 7, de Palma), i quan acabi aquesta, a les 21 h, l'Assemblea General Extraordinària, amb un únic punt de l'ordre del dia: les eleccions a la Junta de l'Obra.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat