Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de de febrer del 2010 | 16:07
Notícia · Societat civil

Més per l'Obra presenta la candidatura a la junta de l'OCB

Palma · Reproduïm de Tribuna Mallorca · Ja es coneixen les persones que representaran "Més per l'Obra" a les eleccions a la junta de l'OCB que es celebraran dimarts que ve, dia 2. Els candidats són Jaume Mateu per la presidència, Marisa Cerdó a la vicepresidència, Maria de Lluc Amengual a la secretaria i Francesc Bellés a la tresoreria; Caterina Sánchez, Caterina Canyelles, Josep de Luis, optaran a revalidar la vocalia que ocupen actualment, i com a novetats a la llista, hi ha Carme Sánchez, portaveu dels Joves de Mallorca per la Llengua, Apol·lònia Bonet, enllaç de l'Obra a ses Salines, Antoni Colomer de l'OCB d'Artà i Agustí Josep Aguiló, de la plataforma Calvià per la Llengua.
La candidatura serà continuïsta amb a feina feta fins ara; en aquest sentit, bona part dels objectius de "Més per l'Obra" és consolidar la majoria de projectes que s'han posat en marxa els darrers quatre anys, com la Xarxa per la Llengua, la Cultura i el País, activitats d'atenció als nouvenguts com "Tots plegats", o la dinamització de Can Alcover com a important centre de cultura de Palma, a més de la feina de reforç de l'entitat, amb la intenció de créixer tant en nombre de socis com de delegacions.

A part de mantenir les línies d'actuació encetades, el programa de Més per l'Obra incorpora alguns punts més ambiciosos, per dotar l'entitat de més força i popularitat. Així, s'aposta per la creació d'un carnet de soci amb possibilitat per a descomptes de serveis i productes culturals, creació d'un Grup Infantil de l'OCB, d'activitats i educació de lleure, o un pla d'actuació específica a Palma, tant per fer-hi més present l'Obra com per impulsar-hi la normalització lingüística. En l'àmbit cultural, Més per l'Obra aposta per fer de Can Alcover un autèntic centre cultural de primer ordre, perquè es esdevengui, entre d'altres, un centre internacional de promoció de la poesia, o la creació d'una Fundació Can Alcover perquè el casal tengui entitat pròpia i autonomia econòmica.

També és de destacar que la junta entrant serà l'encarregada d'organitzar els festeigs dels cinquanta anys de l'Obra. Més per l'Obra pensa en un any d'activitats, de desembre del 2011 a desembre del 2012 -any del cinquantenari-, amb edicions, celebracions i activitats diverses.

Així, la candidatura encapcelada per Jaume Mateu es presenta amb l'aval de la feina ben feta i la revitalització de l'OCB, que l'ha dotada d'un protagonisme dins la vida social i cultural de Mallorca que havia perillat en certs moments, i amb la voluntat de superar el marge de millora que encara existeix, per fer de l'Obra Cultural l'autèntic motor cívic de la recuperació cultural i nacional de Mallorca; el múscul popular del progrés com a país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat