Barcelona ·
Després de l'anunci de la Fira Alimentària a Barcelona, la cuina catalana torna a destacar-se d'entre l'actualitat més recent. Aquesta vegada, però, comparteix protagonisme amb una de les universitats més prestigioses
dels Estats Units: la Universitat de Harvard. El reconegut centre s'ha fixat en la cuina catalana i ha decidit iniciar un projecte gastronòmic mediat per la Generalitat de Catalunya.
Així ho ha corroborat aquesta setmana el Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, en anunciar un conveni de col·laboració de l'esmentada universitat amb set representants de la gastronomia del país i la Fundació Alícia -comandada per Toni Massanés. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca, Nandu Jubany, Carles Tejedor, Enric Rovira i José Andrés (austurià-català que resideix a Washington) formaran part del grup de gastrònoms catalans que col·laboren amb el projecte, un curs general gratuït anomenat Curs de Ciència i Cuina , i que s'iniciarà el proper 7 de setembre de 2010.
Tal com ha explicat el conseller, es pretén que els científics expliquin la ciència de les elaboracions culinàries dels cuiners catalans amb aquest acord "increïble i extraordinari". "Aquest curs és un somni que marca el present i el futur de la cuina catalana i espanyola. Un dia històric per la cuina catalana", unes indubtables bones notícies per a la projecció internacional del sector.