Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 23 de de març del 2010 | 16:34
Notícia · Societat civil

La cuina catalana al punt de mira dels millors científics de Harvard

Barcelona · Després de l'anunci de la Fira Alimentària a Barcelona, la cuina catalana torna a destacar-se d'entre l'actualitat més recent. Aquesta vegada, però, comparteix protagonisme amb una de les universitats més prestigioses

dels Estats Units: la Universitat de Harvard. El reconegut centre s'ha fixat en la cuina catalana i ha decidit iniciar un projecte gastronòmic mediat per la Generalitat de Catalunya.

Així ho ha corroborat aquesta setmana el Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, en anunciar un conveni de col·laboració de l'esmentada universitat amb set representants de la gastronomia del país i la Fundació Alícia -comandada per Toni Massanés. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca, Nandu Jubany, Carles Tejedor, Enric Rovira i José Andrés (austurià-català que resideix a Washington) formaran part del grup de gastrònoms catalans que col·laboren amb el projecte, un curs general gratuït anomenat Curs de Ciència i Cuina , i que s'iniciarà el proper 7 de setembre de 2010.

Tal com ha explicat el conseller, es pretén que els científics expliquin la ciència de les elaboracions culinàries dels cuiners catalans amb aquest acord "increïble i extraordinari". "Aquest curs és un somni que marca el present i el futur de la cuina catalana i espanyola. Un dia històric per la cuina catalana", unes indubtables bones notícies per a la projecció internacional del sector.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat