L'organització en favor de la promoció i ús del català ha fet una crida a les forces polítiques que es presenten a les eleccions per tal que no donin suport a cap govern que s'oposi a la plena oficialitat del català a la Unió Europea.
Barcelona ·
La Plataforma per la Llengua (PPL) ha sentenciat aquesta setmana que oposar-se a l'oficialitat del català a la UE és perpetuar una excepcionalitat de drets injustificada en el context europeu. A través d'un comunicat, l'entitat a favor de la promoció i ús de la llengua pròpia ha donat resposta a la decisió del secretariat de la Comissió d'Afers Exteriors d'aquesta setmana, que ha declarat "inadmissible" el text presentat per Tremosa, Junqueras i Romeva, que apostava per incloure el català com a llengua oficial aprofitant l'ingrés de Croàcia a la UE.
Sobre aquest aspecte, la PPL ha denunciat que la situació del català a la Unió Europea (UE) és excepcional i vulnera tota coherència política en els drets bàsics de les persones, i ha insistit en què l'únic motiu pel qual la llengua pròpia no és oficial a la UE és "per voluntat única i expressa dels respectius governs espanyols".
Per aquest motiu, la Plataforma ha demanat a les diverses formacions polítiques que concorren a les eleccions d'aquest novembre al Congrés i Senat espanyol que esmercin tots els esforços perquè els ciutadans catalans gaudim dels estàndards europeus en matèria lingüística i que no donin suport a cap govern de l'Estat espanyol mentre no hagi demanat i votat a favor de l'oficialitat plena del català a la UE.
"Oposar-se a l'oficialitat del català a la UE és establir un règim d'excepcionalitat segons el qual una part dels ciutadans europeus tenen menys drets que uns altres i no poden assolir els criteris establerts per a la resta. Aquesta pràctica no es pot entendre dins el context d'una política de coherència i democràcia" ha sentenciat la Plataforma.