Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de d'abril del 2011 | 16:30
Notícia · Societat civil

L'hora de la veritat: el 10A, vota!

La jornada del proper diumenge a la capital catalana serà l'hora de la veritat per a Barcelona Decideix. Més enllà de la participació que es pugui assolir, la trascendència política del fenomen és ja una fita aconseguida de llarg: el debat sobre la independència de Catalunya és als carrers.

Barcelona · La llarga cadena de referèndums sobre la independència que s'han succeït arreu del territori sobre la independència del país en els darrers dos anys acabaran a la capital catalana aquest 10 d'abril. Sorgides com un vertader neguit de la societat civil, les consultes no han derivat de l'acció de cap partit polític ni tampoc no han estat condicionades pel color ni la forma del Paralament de Catalunya. Un fenomen, doncs, per fer constar a tots els llibres d'història com una revolta democràtica dels ciutadans de Catalunya.

Amb tot, la consulta a la capital catalana engendrada per la societat civil seguirà tots els procediments per a confirmar-la com un procés vàlid. La Plataforma pel Dret de Decidir ha confirmat aquesta setmana a través d'un comunicat que Yann Choucq, advocat coautor de la Declaració Universal sobre els drets dels Pobles i Xosé Manuel Beiras, senador i expresident del Bloc Nacionalista Galego, assistiran com a observadors internacionals a la jornada del 10A.

Acte final per la porta gran: cloenda a Les Arenes

La darrera de les activitats de Barcelona Decideix serà també la primera que es dugui a terme al centre comercial ja remodelat de Les Arenes. Una cloenda que juntarà per darrera vegada els més de 3.000 voluntaris que han ajudat a tirar endavant aquesta fita amb un limitadíssim pressupost.

La repercussió d'un fenòmen que va néixer el passat 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt com un petit oasi de llibertat democràtica clourà aquesta setmana enmig d'un context revolucionat pel fenòmen: les personalitats adherides a la consulta de Barcelona superen les 200, mentre que les associacions i entitats que hi dónen suport passen de 350.

A l'acte de cloenda hi participaran Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, Josep Manel Ximenis, un dels impulsors de la primera consulta a Arenys de Munt, Elisenda Paluzie i Anna Arqué, responsables ambdues de l'àmbit internacional de Barcelona Decideix, Jean Jambon, portaveu del partit guanyador de les darreres eleccions belgues i Oriol Bohigas, com a representant de les personalitats destacades de la societat catalana que s'han adherit al 10A.Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Imatges relacionades
Indica publicitat