Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 12 de de setembre del 2011 | 16:57
Notícia · Societat civil

Nació en perill, escola catalana dempeus: ni un pas enrere!

La plataforma Somescola.cat ha organitzat per avui mateix a les 19 hores una manifestació davant de l'ajuntament de cada municipi català per defensar el model d'immersió lingüística i la presència del català a les aules dels centres d'ensenyament de Catalunya.

L'inici del curs escolar d'enguany segueix el camí de convertir-se en el més peculiar i controvertit de la història recent del país. Les creixents tensions provocades pels diferents braços polítics del nacionalisme espanyol més retrògrad han portat el país a un carreró sense sortida: o es destrueix el model d'escola a l'ensenyament de Catalunya o s'exerceix tot el pes de la "llei" sobre aquells qui s'hi neguin.

L'esperpèntica situació, que corrobora que la creació d'un estat català és l'única via cap al manteniment de la pròpia llengua i cultura, ha portat a la mobilitació de bona part del sector de l'ensenyament català, representat pels sindicats majoritaris. En contra de la involució del sistema educatiu, doncs, la plataforma ha convocat per aquest mateix vespre, a les 19 hores, una concentració al davant de tots els consistoris municipals del Principat amb un únic objectiu: la defensa de l'escola en català. Sota el lema "Per un país de tots, l'escola en català", Somescola.cat ha animat a tota la societat catalana a sortir al carrer i deixar clar que el català a les aules no ha de fer ni un pas enrere.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat