Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 16 de de novembre del 2016 | 09:39
Notícia · Tecnologia i país

Puigdemont: "L'Smart City Expo referma el lideratge tecnològic de Catalunya i Barcelona"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat  l'Smart Cty Expo World Congress, el principal esdeveniment mundial sobre ciutats intel·ligents que se celebra al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona i que "referma el lideratge tecnològic de Catalunya i Barcelona".

El cap de l'Executiu ha inaugurat també la primera edició d'iWater, un saló centrat en el cicle integral de l'aigua, acompanyat de les alcaldesses de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat, Ada Colau i Núria Marín; dels consellers d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i del president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet.

El president Puigdemont, que des de la primera edició ha visitat l'Smart City Expo, ha destacat el creixement que ha experimentat l'Smart City Expo, que s'ha convertit en "un saló de referència internacional que s'ho ha guanyat a pols". I és que, de fet, la sisena edició de l'Smart City Expo World Congress, és la més gran de les que s'han fet fins ara, amb més de 600 ciutats, 412 ponents i 576 expositors amb les empreses líders en la indústria de solucions urbanes intel·ligents. S'espera que més de 14.000 persones d'un centenar de països visitin el saló, que enguany posarà el focus en els ciutadans i les iniciatives que s'estan fent arreu del món per dotar de més poder i fer que les metròpolis siguin més humanes.
El cap de l'Executiu també ha visitat el saló iWater, que en la seva primera edició reuneix 127 expositors de 10 països vinculats al cicle integral de l'aigua. El saló aborda des de la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat reptes com la gestió eficient de l'aigua, la reutilització, l'estrès hídric i l'escassetat de recursos, el finançament d'infraestructures o els nous models de col·laboració público-privada. Entre els expositors hi ha importants operadores, enginyeries, constructores i entitats públiques, així com empreses amb solucions per a la captació, tractament, distribució, transport, emmagatzematge, sanejament, depuració, reutilització, reg, gestió i consum d'aigua per a ús agrícola, urbà, industrial o domèstic.
Vehicle elèctric

Coincidint amb la celebració d'aquests salons relacionats amb la sostenibilitat mediambiental, el president Puigdemont s'ha desplaçat fins al recinte de Gran Via conduint un SEAT e-Mii, un vehicle elèctric que s'ha desenvolupat a la planta de Martorell, en un trajecte en què ha estat acompanyat del president de la companyia, Luca de Meo. El cap del Govern ha celebrat "l'aposta de futur" de la companyia, ja que, ha dit, "la mobilitat urbana ajuda a descol.lapsar ciutats, a reduir contaminació i a ser més saludables".

Barcelona, capital del desenvolupament sostenible
A banda dels salons Smart City Expo i iWater, aquesta setmana coincideixen a Barcelona dos esdeveniments més relacionats amb el desenvolupament sostenible: la Circular Economy European Summit, que aposta per redissenyar els processos econòmics i productius i centrar-los en la reutilització i l'aprofitament de materials i recursos, i l'European Utility Week, la plataforma líder per al sector de l'energia i la gestió de recursos.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat