Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 25 de d'octubre del 2013 | 20:14
Notícia

Un estat català hauria gestionat 41.265 milions d'euros més el 2010

La professora d'hisenda pública de la UB, Marta Espasa, ha presentat aquesta setmana en la jornada La construcció de la hisenda pública catalana que organitza ERC els resultats d'un estudi que corrobora que si el 2010 Catalunya hagués estat independent hauria gestionat 41.265 milions més.

Barcelona · La Generalitat gestiona directament un percentatge limitat dels impostos que es recapten a Catalunya. És una de les conclusions de l'estudi que s'ha presentat aquesta setmana a la jornada La construcció de la hisenda pública catalana, organitzada per ERC.

Marta Espasa, responsable de l'estudi, ha indicat que les dades de l'informe estan extretes de la balança fiscal elaborada pel Govern per al 2010, i assenyalen que si aquell any Catalunya hagués estat independent hauria gestionat 41.265 milions més. El pressupost de la Generalitat preveia 19.321 milions d'ingressos fiscals.

L'estudi parteix de la base que la pressió fiscal seria la mateixa. Si fos així, les principals fonts de nous ingressos vindrien de cotitzacions de la Seguretat Social -24.663 milions-, IRPF -8.941 milions-, IVA -8.064 milions- i impost de societats -3.573 milions-, i caldria restar-li 9.862 milions en transferències a altres administracions. Els 41.265 milions que gestionaria de més Catalunya no serien nets per a noves despeses, caldria restar-los les despeses que assumiria, com l'atur, les pensions i la defensa.

Podeu veure la jornada completa al YouTube d'Esquerra.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat