Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 12 de de juliol del 2011 | 18:51
Notícia · Unió europea

"Catalunya i l'etiquetatge en català són un model per a les altres minories europees"

László Tőkés, un dels catorze vicepresidents del Parlament Europeu, ha donat suport a la campanya a favor de l'etiquetatge en català promoguda per Mortiz.

László Tőkés

Font: ACN · Tőkés, de la minoria hongaresa de Romania, ha qualificat de "model" per a les altres minories europees que alguns productes només s'etiquetin en català. El cas de la companyia catalana de cervesa Moritz, que protesta des de fa dues setmanes al Parlament Europeu perquè la directiva de l'Eurocambra obliga els seus membres a l'etiquetatge en una de les llengües oficials -el català no té l'oficialitat a la UE- "em recorda a una cervesa de Transilvània que no pot etiquetar en hongarès".

Tőkés ha afegit que Catalunya també és referència a Europa en "autonomia" i més encara davant d'una Unió Europea que "a vegades és massa intolerant i s'oblida dels drets" de les minories. "No m'agrada que es confongui integració amb assimilació", ha dit. El polític, del PPE, ha assegurat també que la minoria hongaresa de Romania lluita per un status d'integració que permeti preservar la pròpia identitat.

László Tőkés, pastor evangèlic, va ser al capdavant de la revolució que el 1989 va enderrocar el règim de Ceausescu a Romania, i va ser perseguit per la dictadura, la qual va intentar assassinar-lo.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat