Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de setembre del 2011 | 18:43
Notícia · Unió europea

Joel Joan denuncia a l'Eurocambra que l'Estat espanyol "maltracta" Catalunya

Ho ha fet en la presentació a Brussel·les del documental 'Spain's Secret Conflict', des d'on ha afegit: "Volem que el món vigili, que estigui pendent de nosaltres".

ACN · L'actor i president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, ha denunciat aquest dimarts a l'Eurocambra que l'Estat espanyol "maltracta" Catalunya i li ha demanat que faci "d'observadora" quan convoqui un referèndum d'independència. Joan ha presentat a Brussel·les el documental britànic sobre el conflicte Catalunya-Espanya 'Spain's Secret Conflict' amb la professora d'Economia de la UE, Elisenda Paluzie, i el professor de Sociolingüística de la UOC, Miquel Strubell. "En pocs anys, tal com van les enquestes i com s'està desenvolupant la història al nostre país, ens podem trobar que Europa tingui un nou Estat i volem fer-la partícip de les nostres angoixes i inquietuds", ha defensat Joan.

"Que el món sàpiga com funcionem catalans i espanyols i de quina manera l'Estat ens tracta i a estones ens maltracta", ha proclamat Joan al Parlament Europeu. "Volem que el món vigili, que estigui pendent de nosaltres", ha reivindicat l'actor, convençut que "tenir a Europa d'observadora i saber que el seu marc democràtic ens empara ens dóna força i ens treu pors". Joan ha avisat els eurodiputats que "aquest conflicte s'està portant de manera educada però algun dia pot ser que Catalunya convoqui un referèndum vinculant i això canviarà les coses".

Paluzie ha lamentat la "manca de democràcia real que hi ha a l'Estat i que no permet l'exercici d'un dret fonamental com és el dret d'autodeterminació". I Strubell s'ha queixat que "la poca informació que es dóna de Catalunya a l'estranger és poc equilibrada i esbiaixada". Joan ha demanat l'Eurocambra que reconegui la nació catalana, perquè "és indispensable per a totes les nacions del món que la resta et reconeguin, si no no existeixes".

El documental 'Spain's Secret Conflict' és una producció de la britànica Endboard Productions i analitza en 39 minuts els orígens del conflicte, donant veu a ambdues parts (destaca la participació de l'expresident espanyol José Maria Aznar o del periodista Federico Jiménez Losantos). La presentació a l'Eurocambra l'organitzen la plataforma Sobirania i Progrés i l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat