Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 24 de d'octubre del 2011 | 18:34
Notícia · Unió europea

Tremosa, Junqueras i Romeva ho tornen a provar

Els eurodiputats catalans han presentat una esmena conjunta per reclamar l'oficialitat del català a Europa aprofitant la imprescindible revisió dels tractats degut a l'entrada de Croàcia a la UE.

L'entrada de Croàcia, prevista per a l'1 de Juliol de 2013, significarà l'addició del croat com a llengua oficial de la UE, la número vint-i-quatre, de les quals només la meitat tenen més parlants que el català. És per això que, novament, els eurodiputats catalans Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) han fet de nou front comú per aconseguir que el català esdevingui llengua oficial a la UE.

Els eurodiputats han presentat una esmena conjunta per reclamar l'oficialitat del català a Europa aprofitant la imprescindible revisió dels tractats degut a l'entrada de Croàcia a la UE. Consideren que la incorporació de Croàcia "és una finestra d'oportunitat que els catalans no podem desaprofitar". Cal recordar que el català és la tretzena llengua més emprada al conjunt de la UE, amb més de 10 milions de parlants repartits per 3 Estats Membres.

"Com a eurodiputats farem tot el que faci falta per a que el Parlament voti a favor de la oficialitat del català a la UE. Cridem doncs el PSC i el PPC a demanar els seus companys de partit europeus que donin suport a aquesta esmena, i tornin a demostrar així el seu compromís amb la llengua catalana", han afirmat.

L'esmena en qüestió ha estat introduïda a l'informe 2011/2191 (INI) que es debatrà en les pròximes setmanes, i que tracta diferents aspectes relacionats amb l'ingrés croat a la UE. El responsable de l'informe, Hannes Swodoba, és de nacionalitat austríaca i pertany al Grup Socialista al Parlament Europeu del qual n'és vice-president.

D'altra banda, Tremosa, Junqueras i Romeva han tornat a reclamar a l'Estat espanyol que actuï per aconseguir l'oficialitat del català a Europa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat