Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dissabte, 23 de de novembre del 2013 | 19:06
Notícia

'Vols que Catalunya sigui un estat independent?', la proposta de l'ANC

L'Assemblea ha presentat aquest cap de setmana la Declaració de Novembre, un document on l'entitat insta les forces polítiques catalanes a celebrar la consulta  "el més aviat possible, preferentment abans del 31 de maig del 2014".

Barcelona · L'Assemblea Nacional Catalana, empesa per l'ambiguitat política sobre la qüestió nacional, ha fet públic aquest cap de setmana a Seva la pregunta explícita del referèndum de Catalunya: 'Vols que Catalunya sigui un estat independent?'.

L'ANC ha presentat a l'acte la Declaració de Novembre, un escrit on l'entitat també clama per la unitat política i de les institucions per tal de fer constar el clam de la societat civil i per avantposar els interessos col·lectius de Catalunya als de partit. La Declaració de Novembre de l'ANC també considera "irrenunciable" que se celebri la consulta durant el 2014, i insta el govern, les institucions i la societat civil a la unitat.

L'esmentada unitat també s'hauria de visualitzar, per l'ANC, amb la formació d'una candidatura "d'ampli espectre sociopolític, que pugui tenir el suport del màxim nombre de forces polítiques i de moviments populars", per a les eleccions europees previstes pel 25 de maig.

L'acte polític de l'ANC s'ha dut a terme a Seva (Osona), en el marc de la celebració del Consell Territorial i Sectorial (CTS), òrgan de debat i informació entre el Secretariat Nacional i els representants de les assemblees territorials i sectorials. A més de 300 coordinadors d'assemblees territorials i sectorials, han assistit a l'acte diversos representants polítics, sindicals i de la societat civil, com el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal i la presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals.

Podeu consultar la totalitat de la Declaració de Novembre de l'ANC clicant a la secció Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat