Dimarts, 30 de setembre del 2014 | 20:34
Editorial
Cap al 9N
En la història de Catalunya se subratllarà com a fet cabdal la signatura del decret de convocatòria de la consulta de 9N. Mai en la nostra història un procés d'emancipació nacional havia arribat tan lluny sense estavellar-se ni produir ni una sola violència.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Unitat, fermesa i, finalment, transgressió
L'Estat espanyol, les seves estructures, el nacionalisme espanyol i els seus poderosos lobbies han declarat la guerra a la part de la nació catalana que vol alliberar-se d'un Estat que no la respecta, l'oprimeix, i que la vol assimilar nacional i culturalment al projecte unitari espanyol.
TribunaTV
Vull ser lliure, vull un nou país
Crònica · Pla de lleida
Endavant i crits
Ivan Mambrillas
Aprovar una llei de consultes que se sap que serà impugnada i temporalment suspesa és un dels molts cursos d'acció que han emprès els catalans que no ignoren la següent obvietat: en l'Espanya del 2014, guanyar-se el dret a l'autodeterminació vol dir, necessàriament, enfrontar-se a l'estat.
Opinió
Contra el tractament colonial de la llengua catalana
Fèlix Martí
President de Linguapax Internacional
El menyspreu de la comunitat lingüística catalana per part de l'estat espanyol només és comparable a la humiliació de les llengües indígenes practicada per les potències colonials a tots els continents.
Notícia
2050: adéu al valencià
L'atac per terra, mar i aire del govern valencià a la cultura i llengua pròpies serà acomplert el 2050. Segons un estudi de la Universitat de València, el percentatge de valencianoparlants en aquest any serà inferior al 10%.
Recull de premsa
Álvaro: "A Catalunya està sorgint el Partit del President i, alhora, mor la CDC pujolista"
"Pujol es va equivocar terriblement quan no va respondre cap pregunta dels grups parlamentaris. [...] Però no lleva autoritat al paper de Mas".
Crònica · Política catalana
Polítics, és l'hora de ser valents
Marc Costa
Advocat i politòleg
La classe política catalana es troba actualment en una disjuntiva important. Estem davant una oportunitat històrica única i excepcional per al nostre poble de recuperar la nostra plena sobirania i llibertat, per la qual cosa és imprescindible que estigui a l'alçada que es mereix aquest procés.
Opinió
Cal mirar lluny
Marta Rovira
Sociòloga
Amb la signatura del decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre sobre el model d'autogovern que desitgen els catalans, hem entrat en una fase política en què es barreja emoció, tensió i incertesa.
Opinió
Per què no?
Isidre Palmada
Professor
"No ens deixem segrestar mentalment en aquest debat. Perquè el govern espanyol ens vol portar només en el seu" va dir el President en l'entrevista del dia 27 a TV3, i aquesta és la clau per entendre tot plegat.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí