Divendres, 21 de març del 2014 | 18:49
Crònica · Societat civil
Assemblea i legalitat
Miquel Sellarès
Periodista
L'ANC està sent portada dels diaris per un document que, ben mirat, no diu res que no sembli lògic i normal en un país democràtic. La ponència del Full de Ruta 2014-2015 que està penjada al web de l'Assemblea és, en primer lloc, una proposta d'una comissió que s'ha posat a debat de la massa social en un procés que es tancarà el dia 5 d'abril, en l'Assemblea general ordinària que se celebrarà a Tarragona.
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Els Godó i la seva 8TV controlaran TV3
Quico Homs i els seus xitxarel·los estan emprenyant tot el sobiranisme, que és una gran part de CDC, UDC, ERC, ICV i el PNDD. És un fet contrastable, tan sols cal preguntar-los-ho. Tothom pensa el mateix: tanta incompetència fa dubtar de quin és el tipus de relació antinatura que porta la cúpula de la CCMA a vendre la televisió pública i nacional (TV3) als interessos dels poderosos unionistes.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Volen liquidar el president Mas: cal reaccionar
Dia a dia, el president Artur Mas gaudeix de la simpatia i la solidaritat de tots els sobiranistes, inclosos d'aquells més allunyats per qüestions socials. Per què? Perquè tothom és conscient que l'Estat, les clavegueres, els poderosos, el PP i C's --i el ridícul aparell del PSC-- centren els atacs en ell. Tots ells creuen que, acabant amb el president, el procés sobiranista s'estimbarà. Mort el gos s'acaba la ràbia.
Notícia
Raimon, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes
Òmnium Cultural ha anunciat que enguany premiarà el cantant Raimon amb el 46è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
'El País' i el galifardeu Girauta: la força de les clavegueres
L'operació en contra del president Mas, culpant-lo de tots els mals de sobiranisme, ha fracassat rotundament, i l'Estat major de l'unionisme i les seves clavegueres, conjuntament amb la quinta columna ben dotada, han reflexionat. I han posat en marxa una nova estratègia que, tot i ser vella i fracassada en els seus inicis, ja ha començat.
Crònica · Informe SIC
Gràcies Margallo i companyia per ajudar al fracàs de l'unionisme
El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, s'ha encarregat des de la metròpoli de fer la campanya oficial contra el sobiranisme, com si Catalunya ja fós un estat independent.
Crònica · Valors emergents
Marta Rovira, valor emergent
Miquel Sellarès
Periodista
Fa mesos que, tot fent xerrades i tertúlies arreu del país, he pogut copsar que l'opinió general destil·la, de fa temps, la necessitat de renovació seriosa de les cúpules dels principals partits polítics. I alhora que es necessita que emergeixin noves persones, nous perfils, noves maneres de fer i noves referències.
Crònica · Unió europea
Els pobles d'Europa han de despertar
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els fantasmes de Neville Chamberlain i d'Edouard Daladier han tornat a rondar a les reunions dels 28 ministres d'Afers Exteriors i dels 28 Caps d'Estat de la Unió Europea de la setmana passada. La intervenció militar de Rússia a Crimea evoca la crisi dels Sudets i el Pacte de Munic de 1938. Aleshores els caps de govern del Regne Unit i de França van cedir a Hitler aquesta regió de Txecoslovàquia on hi vivia una minoria de parla alemanya.
Recull de premsa
Nadal: "Si no es resol el debat social no hi haurà esperança de solució per al debat nacional"
"Com pot haver fracassat tan estrepitosament el debat monogràfic sobre la pobresa? En la lluita contra [...] la crisi s'ha imposat un conformisme devastador".
Recull de premsa
Font: "L'Estat ha de fer una proposta basada en la sobirania lingüística, cultural i educativa, i un pacte fiscal just"
"Es fa inexcusable un compromís territorial compartit per la llengua catalana, en totes les seves modalitats i denominacions".
Crònica · Societat civil
L'atac a l'ANC: #TotsSomAssemblea
Encabut dins de l'unidimensional (pals de cec, un rere l'altre) pla estratègic de l'Estat contra el procés català s'hi troba l'atac que, des de ja fa cinc dies, s'està duent a terme contra l'Assamble Nacional Catalana (ANC). Res de nou, pluja mullada.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí