Divendres, 2 de novembre del 2012 | 18:55
Crònica · Madrid
Madrid s'aferra a Duran i Lleida
"El veto existeix a la UE. No puc negar-ho, no puc enganyar a la gent", ha dit Josep Antoni Duran i Lleida aquesta setmana. Comparar la hipotètica situació d'una Catalunya independent amb Macedònia (vetada per Grècia) només dóna munició a l'adversari espanyol. I això, a aquestes alçada del procés sobiranista, és greu. El President Mas no pot descuidar la cohesió del discurs intern de la federació nacionalista.
 ·
Crònica · Internacional
Catalunya decidirà el seu futur, la UE vigilarà el procés
Antoni Reig
Periodista
En l'intens debat polític sobre la independència de Catalunya, un tema s'ha convertit en central: el nou Estat d'Europa (Catalunya) estarà dins de la Unió Europea (UE) o quedarà fora ─i, per tant, a expenses de la voluntat del govern espanyol? Per ara, no hi ha resposta per molt que s'hi esforci el govern espanyol a imposar la seva postura dins de la UE.
Opinió
Enquestes, vídeos i debats
Marta Rovira
Sociòloga
Com ja s'ha dit, les eleccions del 25-N són especials. La convocatòria electoral es fa per revalidar políticament un procés que es va iniciar el passat Onze de Setembre amb una multitudinària manifestació a favor de la independència de Catalunya.
 ·
Notícia
10 anys de Tribuna, col·labora-hi!
Durant 10 anys tribuna.cat ha estat un diari digital independent d'opinió, que ha intentat estar al servei de tot el ventall d'opcions sobiranistes. Ara, com passa a la majoria de capçaleres de la premsa digital, necessitem la consolidació per assegurar la nostra independència.
 ·
Notícia
Un grup d'investigadors de la comunicació defensen el model de la CCMA
Els 56 experts, investigadors de la comunicació, imparteixen docència a les universitats catalanes i han signat un manifest aquesta setmana amb el qual defensen la continuïtat del model català de mitjans públics.
 ·
Recull de premsa
Cabana: "A l'Estat, les entitats importants han de ser madrilenyes per definició"
"Els grans empresaris catalans reben fortes pressions perquè es defineixin sobre el futur de l'Estat espanyol. Espero que callin, que és el que els toca, i que expressin la seva voluntat política amb el vot el 25 de novembre".
 ·
Crònica · Política catalana
CUP, SI, el 3% i el vot útil a Barcelona
Roger Buch
Politòleg
En el nostre sistema electoral existeix la barrera del 3%. Això vol dir que només poden obtenir representació aquells partits que superen el 3% de vots vàlids en aquella circumscripció. En aquesta convocatòria, pel nombre d'escons en joc, aquesta barrera només afecta Barcelona, on s'elegeixen 85 dels 135 diputats al Parlament.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí