Friday, 10 de June del 2011 | 19:32
 ∑
Crònica · Madrid
Neoespanyolisme subtil
El nacionalisme espanyol té una gran virtut: no s'ha de justificar mai perquè no es reconeix com a tal. Es proclama patriotisme o constitucionalisme (de dretes i d'esquerres) i bon vent i barca nova. No es desgasta com el sobiranisme català i basc. Últimament hem constatat la seva capacitat per adaptar-se de forma subtil al paisatge per poder impregnar tots els racons de la societat.

 ∑
Crònica · Anàlisi política
Escòcia: referèndum i independència light
Marc Sanjaume
Politòleg
La vict√≤ria aclaparadora de l'SNP a les darreres eleccions escoceses ha situat la q√ľesti√≥ de la independ√®ncia a l'agenda pol√≠tica de Londres i Edimburg. Les primeres enquestes despr√©s de la majoria absoluta de Salmond reflecteixen aquests dies un augment del suport a la secessi√≥ que arribaria al 37% contra un 45% que s'hi oposaria.
 ∑
Crònica · Política catalana
Trias, amb un equip sobiranista
Miquel Sellarès
Periodista
Xavier Trias és un veterà convergent socialdemòcrata que va dur a terme una gran tasca durant els governs de Jordi Pujol i que després fou convençut per Felip Puig perquè encapçalés la recuperació de la capital de Catalunya per part de la federació i del nacionalisme.
 ∑
Notícia · Unió europea
La UE s'informa sobre la supressió de TV3 al País Valencià
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i l'Obra Cultural Balear (OCB) han viatjat aquesta setmana fins a Estrasburg amb l'objectiu de deixar clara la situació de boicot que es viu al País Valencià en referència a la llengua i cultura pròpies.
 ∑ Junqueras guanya pes al partit, per√≤ la inc√≤gnita sobre el seu futur es mant√©
Junqueras guanya pes al partit, però la incògnita sobre el seu futur es manté
Notícia · Política
Junqueras serà alcalde a Sant Vicenç amb el suport de CiU i ICV
L'eurodiputat ocuparà l'alcaldia de la major ciutat en mans d'ERC. Serà una rampa de llançament o un fre per intentar presidir la formació?
Opinió · Política
Jo no estic indignat, estic preocupat
Ferran Pujol
Consultor
Els fills acostumen a indignar-se amb els pares i la ra√≥ sol ser la seva manca d'informaci√≥. Aquestes actituds s√≥n freq√ľents quan el nen no t√© la perspectiva que engloba un coneixement que va m√©s enll√† del que a ell el preocupa de manera especifica.
 ∑
Notícia · Política
"El basc resisteix i el català pacta"
Antoni Batista explica que "la solidaritat catalana amb Euskadi ha estat molt alta", mentre que a l'inrevés no, "no perquè siguin insolidaris sinó perquè són molt tancats".
 ∑
La fotografia · País Valencià
El 'Sí al valencià!' omple la plaça de la Mare de Déu de València
Unes 15.000 segons s'han manifestat aquesta setmana a la pla√ßa de la Mare de D√©u de Val√®ncia en protesta contra la proposta de model educatiu √ļnic de Francisco Camps que pret√©n fer fora de les aules el valenci√†.
 ∑
Notícia · Societat civil
El CEO preguntarà sobre la independència de Catalunya
A inst√†ncies d'ERC, i amb el suport de CiU, ICV i SI, l'ens abordar√† la q√ľesti√≥ a trav√©s d'una pregunta directa que encara no s'ha concretat.
 ∑
Recull de premsa · Política catalana
X. Bosch: "CiU, després d'arrasar a les urnes, hauria donat una sensació de desgavell que ha pogut evitar"
El periodista Xavier Bosch ha indicat a un article al diari Ara que CiU i la seva estratègia "han estat a punt de descarrilar".
 ∑
Recull de premsa · Política catalana
J. B. Culla: "A ERC hi ha persones capaces de pilotar el partit. Tant de bo la militància sigui prou madura per escollir bé"
"Serà veritat que l'ADN d'Esquerra Republicana de Catalunya té el gen de l'autodestrucció?".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠