Divendres, 9 de desembre del 2016 | 16:36
Opinió · Política
Democràcia i respecte a la Constitució
Jordi Porta
La història de la democràcia ens  recorda sovint  que els límits territorials dels estats actuals en el món han estat definits majoritàriament a partir de la violència i les guerres. Probablement una manera d'intentar corregir-ho va ser l'establiment per part de les Nacions Unides del respecte al dret a l'autodeterminació dels pobles.

 ·
Crònica · Nació Digital
Informe SIC: Sis mesos per entabanar-nos via el Grup Godó i Enric Millo.
Amb el nou govern de Mariano Rajoy i la desaparició dels dos pols oposats del seu anterior executiu Jorge Fernández Díaz i José Manuel García Margallo l'Operació Catalunya, almenys durant sis mesos, canvia d'orientació i d'estratègia.

 ·
La fotografia · Societat civil
Actes en suport de Carme Forcadell els propers 15 i 16 de desembre
Les assemblees ebrenques de l'Assemblea Nacional Catalunya (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI), així com l'Associació Catalana de Municipis (ACM), han convocat per al proper dia 15  (20.00 hores) a Xerta un acte en suport de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.I l'endemà un altre a les 9h davant el TSJC a Barcelona.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Llibertat cristiana contra legalitat imposada (Rèplica a Puigverd)
El missatge de Jesús explicat pel Papa Francesc propugna la llibertat dels cristians contra la llei imposada. L'alternativa evangèlica en el conflicte entre llibertat i legalitat imposada pels poders il·lumina la situació política de Catalunya i el seu procés sobiranista que trenca les reixes d'una deteriorada Constitució espanyola.
 ·
Recull de premsa · Política
López "Durant uns anys se solia repetir que sense Convergència no hi ha independència. Ara caldrà començar a repetir que sense municipis i metròpoli, tampoc"
En un article a l'Ara el politòleg, Jaume López, afirma que "L'agenda urbana és, evidentment, fonamental per a Catalunya. El que no és tan evident és quina relació té l'agenda urbana amb l' agenda pròpia, el procés sobiranista".
Opinió · Llengua
Un privilegi?
Miquel Strubell
Sociolingüista
Tot sistema d'organització social comporta per a un segment de la societat uns avantatges de caire econòmic o polític, encara que hom pretengui la màxima equitat. La hipòtesi donaria per a un tractat que altres molt més qualificats que jo podrien resoldre: jo només tinc la sospita.

 ·
Crònica · Seguretat
Pressupost sí, pressupost no
Després d'anys de gran restricció econòmica a la Generalitat de Catalunya, el Cos de Bombers ha quedat molt tocat. Falta personal, els vehicles s'han envellit, algunes eines són obsoletes (ja no donen les prestacions que donaven), i manca material per als estàndards de seguretat actuals.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí