Dimecres, 6 de març del 2013 | 19:25
Opinió · Illes Balears
El mallorquinisme polític: temps de confluència
Damià Pons
Escriptor
El mallorquinisme polític ha tengut continuïtat d'ençà de les darreries del segle XIX, amb l'excepció de les dues dècades posteriors a la Guerra civil. Aquell va ser un temps en què a Mallorca l'afirmació nacional va quedar reduïda a una dimensió exclusivament literària i, a més a més, tan sols en uns àmbits molt restringits.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
El nostre govern i el procés sobiranista
Tots els sobiranistes hem d'estar darrere del nostre President, del govern i de les forces polítiques que donen suport al dret a decidir. Però s'ha de poder donar un pas endavant i toca de reflexionar seriosament: el nostre govern pateix asfíxia econòmica i política, i no pot tenir cap altra preocupació que la de pagar les nòmines de finals de mes i ─amb moltes dificultats─ pagar les despeses de les estructures del govern.
Opinió · Política
Països Catalans, com?
Oriol Amorós
Portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra
La nació que jo us proposo va de Fraga a Maó i de Salzes a Guardamar. Així com d'altres poden fer altres propostes, molt respectables totes elles, aquells que ens sembla una sortida raonable i avantatjosa pels seus ciutadans i una manera de contribuir a fer un món millor, estem en el nostre dret de fer proposar els Països Catalans.
Opinió · Societat civil
La gent d'Ã’mnium ens hem posat en marxa!
Muriel Casals
Presidenta d'Ã’mnium Cultural
Per una entitat que va ser creada fa 51 anys amb la missió principal de "salvar-nos els mots" adonar-nos que ara ens correspon treballar per "accedir al ple domini de la terra" ens provoca un gran entusiasme. Som conscients de les dificultats, de la mateixa manera que els que fa cinquanta anys es van proposar restablir l'ús normal del català al carrer, a les institucions i sobretot a l'escola afrontaven una situació que era complicada i perillosa. 
 ·
Llibres / revistes
Nacionalisme i independentisme a les Illes Balears
 ·
Crònica · Pla de lleida
Principi d'esperança
Ivan Mambrillas
Davant d'un franquisme vigorós, acomboiat per les grans potències i dotat d'un aparell repressiu eficaç i implacable, l'esquerra més escorada, talment hagués confós la imaginació d'un paranoic amb un mètode d'anàlisi, arribava a conclusions com aquesta.
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Només aconseguirem que l'opinió pública espanyola accepti la nostra causa si entén que no és en contra seva"
"Hi ha un cert independentisme que encara té massa arrelada la retòrica antiespanyolista com a raó de ser. [...] Aquesta lògica que accentua l'enfrontament amb Espanya [...] i fereix l'orgull espanyol, cosa que no ajuda".
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "Qui s'atrevirà de l'estament judicial ni tan sols a opinar sobre el dret a decidir de Catalunya?"
"Quin funcionari públic que depengui de l'Estat, de qualsevol ministeri, de qualsevol organisme oficial, s'atrevirà ara a dir res? Aquest és el missatge que volien donar".
 ·
Llibres / revistes
Sabartés per Picasso
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí