Dimecres, 10 de abril del 2013 | 19:46
 ∑
Notícia · Llengua
La llengua: l'eina de desestabilització de l'Estat
L'Estat torna de nou a l'atac a la societat catalana a trav√©s d'un dels seus bra√ßos executors, el TSJC. Aquesta setmana l'alt tribunal ha fet p√ļblica una interlocut√≤ria en la que s'obliga la Conselleria a fer les classes en espanyol si un sol alumne ho demana a l'aula.
Crònica · Seguretat
Deu milions d'euros: la xocolata del lloro del CNI
Fa unes setmanes des de Tribuna.cat vam reprodu√Įr un informe del periodista especialista sobre el CNI, Fernando Rueda que, de manera raonada i des del punt de vista de l'Estat, explicava l'ofensiva dels serveis de l'Estat en contra d'all√≤ que ells anomenen "la deriva sobiranista de les institucions catalanes". L'informe era seri√≥s i cre√Įble.¬†La revista en la qual es va publicar era Tiempo.
 ∑
La fotografia
Per Sant Jordi, el llibre, la rosa i l'estelada al balcó
Catorze entitats s'han unit aquesta setmana per tirar endavant una campanya per animar la població catalana a penjar l'estelada al balcó coincidint amb Sant Jordi.
Opinió · Política
Algunes coses a aprendre del Quebec i el Canadà
Carles Campuzano
Diputat de CiU al Congrés
Fa pocs dies, a Madrid, vaig assistir a una conferencia de l'exministre canadenc Stephane Dion, promotor de la coneguda "llei de la claredat" que fou concebuda com resposta als plantejaments sobiranistes del Quebec ‚ĒÄdespr√©s de les dues consultes plantejades pel Partit Quebequ√®s als anys 1980 i 1995.
 ∑
Llibres / revistes
Camí sense retorn
 ∑
Crònica · Pla de lleida
Thatcher, Blair, Pujol
Ivan Mambrillas
"El principal √®xit de la meua obra de govern s'anomena Toni Blair." L'afirmaci√≥, honesta o insidiosa ‚ĒÄtant √©s‚ĒÄ, de Margaret Thatcher hauria de ser l'ep√≠graf de l'apartat dedicat a la tercera via, o al conjunt de la socialdemocr√†cia finisecular, en els llibres d'hist√≤ria.
 ∑
Recull de premsa
Casas: "CiU i ERC farien bé de no entretenir el procés si no volen córrer el risc que la reforma constitucional el deixi en una anècdota"
"Les crisis espanyoles (econòmica, territorial i monàrquica) fan inajornable la segona Transició. CiU i ERC farien bé de no entretenir el procés català".
 ∑
Recull de premsa
Cabré: "Catalunya és una nació, i de les grans. Un estat federal no resoldrà mai la seva naturalesa"
"El problema no és que hi hagi estats: el problema és que hi hagi estats artificials. El problema no és que cada nació tingui un estat: el problema és que determinats estats hagin de tenir una sola nació".
 ∑
Crònica · Política catalana
Jaume Bosch i Dolors Camats: l'empenta sobiranista
Miquel Sellarès
Periodista
Durant 25 anys vaig editar la revista Debat Nacional en la qual vaig intentar trencar els complexos del pensament nacional catal√†, aix√≠ com estendre el sobiranisme a la societat i construir la idea ‚ĒÄi relalitat‚ĒÄ dels Pa√Įsos Catalans. El resultat han estat 41 n√ļmeros de Debat Nacional amb 41 persones destacades a la portada, en un intent, per part nostra, de llan√ßar una nova generaci√≥ de dirigents sobiranistes al pa√≠s.
 ∑
Llibres / revistes
Generació Obrint Pas
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠