Dilluns, 15 de desembre del 2014 | 20:31
 ·
Crònica · Política
El PSC després de la liposucció
Temps enrere, José Montilla solia dir que, per la seva composició interna, el PSC era el partit que reflectia més bé la complexa realitat de la societat catalana.
Crònica · Política catalana
CiU i el PSC organitzen les seves terceres vies
Tot i que l'Estat i els seus aparells no demostren cap interès en donar a Catalunya la possibilitat d'organitzar una tercera via a les opcions independentistes, sembla que els sectors moderats més catalanistes que independentisets de CiU i del PSC han optat per organitzar-se. En primer lloc, aquesta setmana s'ha presentat l'associació Tercera Via, que té com a membres més destacats el periodista, còmic i presentador Xavier Sardà, Joan Garcia Soler (professional tertulià) i el respectat notari Juan José López Burniol.
Opinió
Objectiu: 500.000 vots més
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
El debat sobre plebiscitàries i llistes unitàries ha invisibilitzat per complet el tema clau del procés en el moment present: com trencar el sostre de vidre i aconseguir 500.000 vots més pel "sí". Aquests són aproximadament els que farien falta en una consulta per inclinar la balança a favor d'un trencament definitiu amb l'estat espanyol.
Opinió
Sobre 'Les Catalans'
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
El periodista francès Henry de Laguerie acaba de publicar un llibre titulat Les Catalans que forma part d'una col·lecció promoguda per Le Monde en la qual també s'hi pot trobar Les Islandais, Les Ecossais, Les Anglais... etc.
 ·
Recull de premsa
Gifreu: "La societat ha après a erigir i sostenir entitats i iniciatives especialitzades en l'activisme lingüístic"
"Els catalans i catalanes hem après el joc del poder lingüístic distribuït. Tots portem un capital lingüístic preciós i precari. Que es deteriora ràpidament si no s'usa. Tots podem ser militants i cooperants".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Recull de premsa
Soler: "La tercera via és falsa perquè no encarna una proposta, sinó una reacció defensiva i conservadora"
"No hi ha cap impuls ciutadà al darrere, tot és fruit de la maquinació de certes elits [...]. Si volguessin fer una manifestació, [...] no omplirien ni la plaça del Pi. ¿I es permeten dir a la gentada que va fer la Via Catalana i la V que els seus sentiments són il·legals, inoportuns, perniciosos?"
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
La feina ben feta de l'ANC i Ã’mnium Cultural
Quan els llibres d'història escriguin i expliquin la transició nacional que des del 2010 s'ha dut a terme a Catalunya, a més de la torpesa i el radicalisme de l'Estat caldrà que també subratllin el paper d'Òmnmium Cultural i de l'Assemblea (ANC), que durant aquests anys ha sensibilitzat i mobilitzat la societat civil tot respectant la pluralitat dels seus components i intentant que aquests no siguin manipulats per institucions, partits ni grups de pressió.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí