Dimecres, 16 de gener del 2013 | 19:26
Opinió
Dret a manar
Vicenç Villatoro
Director de l’Institut Ramon Llull
Estic convençut que el senyor Rubalcaba deu ser un demòcrata. No sé si altres persones que diuen coses semblants ho són també. I, precisament perquè crec que és un demòcrata, em sembla que si pensa a fons què diu i què significa el que diu, Rubalcaba notarà que s'està traint o que s'està contradient. De vegades, quan expressem la nostra opinió amb les nostres pròpies paraules, intentem que semblin el més presentables possible.
Opinió
De la paret al congost
Antoni Reig
Periodista
Catalunya camina decidida cap a la sobirania però aquest camí està ple d'obstacles. No és una autopista ni una carretera normal, a l'estil d'Escòcia o Flandes, sinó que és una sendera que passa per un congost.
 ·
La fotografia
El TNC acull el darrer adéu a Martí Gasull
Més de 900 persones s'han aplegat al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per a homenatjar per darrera vegada un incansable de la lluita per la llengua pròpia i fundador de la Plataforma per la Llengua, Martí Gasull, mort el passat setembre.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Contra els paladins de la complexitat
Ivan Mambrillas
Ens explicava un professor que un company seu de facultat havia rebut una severa reprovació per part d'una eminència universitària quan va observar-li, en acabat de la lliçó magistral sobre un intricat assumpte, que "tot plegat és molt complex". "De debò no se li acut de dir res més interessant que tot és molt complex. A la universitat no s'hi ve a vantar-se de la pròpia estupidesa."
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "Duran i Lleida ha tornat a matisar el full de ruta de CDC. Quina estratègia tan estranya, la de CiU, no?"
"El líder d'Unió a vegades discrepa del que pregona el conseller de la Presidència, a vegades del que pregona el secretari general de CDC i a vegades del que semblarien les tesis fermes del president Mas. Que m'ho expliquin".
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Allà on Rajoy demana sentit comú per negar el dret a decidir, els britànics simplement demanen joc net"
"A Navarro li han promès una futura reforma de la Constitució. Tanmateix, [Navarro] faria bé de recordar que la darrera vegada que el PSOE va oferir una cosa semblant es va acabar amb la traïció a Pasqual Maragall".
 ·
Crònica · Política catalana
La recomposició de l'espai independentista "estricte" en xifres
Roger Buch
Politòleg
Les eleccions del 25N van suposar canvis importants. El més rellevant no va ser purament electoral sinó ideològic. CiU va passar a engruixir el bloc dels partits independentistes. Fins aleshores quan parlàvem d'aquests partits ens referíem a ERC, CUP, SI o RCAT i situàvem a CiU i ICV en el sobiranisme.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí