Dilluns, 27 d'octubre del 2014 | 21:21
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
ERC i CDC, davant del 9N
Encara sonen en les nostres orelles les reivindicacions d'unitat del passat dia 19 d'octubre a la plaça Catalunya. La bona gent sobiranista vol i necessita la unitat. Mai a l'entorn de la reivindicació de la dignitat i la independència hi havia hagut tanta i tanta gent al darrere.
Crònica · Política catalana
Rajoy: de senyor feudal a Catalunya
Des de Madrid han avançat aquesta setmana que també impugnaran el nou 9-N, una jornada participativa que no vulnera cap de les tan sagrades lleis espanyoles. Com s'ho faran per prohibir una mobilització amb participació ciutadana? Prohibiran a la gent sortir al carrer? Prohibiran els voluntaris reunir-se? Frisem per veure com el mateix Estat es llença pel precipici de la democràcia amb invencions totalitàries que el deixin en un ridícul màxim davant la comunitat internacional.
Opinió
Neofranquisme fatxenda
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Una de les fal·làcies amb què sovint es vol negar el dret dels catalans a pronunciar-se explícitament sobre la seva relació amb Espanya consisteix en afirmar que, finalment, els catalans s'autodeterminen cada vegada que hi ha eleccions.
Opinió
La ruleta russa
Isidre Palmada
Professor
La ruleta és un joc violent i perillosíssim. Prové de la Rússia zarista i sembla que fou Georges Surdez qui popularitzà el mot, en un dels seus comtes curts: "Feldheim... has sentit parlar alguna vegada de la ruleta russa?"
La fotografia
Els 43 Premis Octubre premien Albert Sáez, Juli Alandes i Jordi Mas
Una de les cares més conegudes del panorama periodístic dels Països Catalans, Albert Sáez, ha destacat aquesta setmana entre els guardonats d'enguany als Premis Octubre. El director adjunt d''El Periódico' ha rebut el premi per l'obra 'El periodisme després de Twitter. Notes per repensar un ofici'.
Recull de premsa
Fernández: "El 9-N cal que la societat recordi al govern espanyol, al català i als partits que aquest procés va néixer al carrer"
"Desbordar significa dignificar el fet de votar, com a acte de protesta i també d'apoderament col·lectiu. La clau del desbordament és un grau de participació alt o molt elevat."
Recull de premsa
Ramoneda: "Per a Rajoy, mentalment i sentimentalment, Catalunya ja és un altre món"
"Només se li acut [a Rajoy] retenir-la [Catalunya] per la força. Ja parla d'impugnar el 9-N altre cop. Amb aquesta mentalitat és molt difícil fer un discurs positiu i de futur".
L'acudit
Per Puyal
Crònica
Ara sí que toca?
Miquel Sellarès
Periodista
L'amic Francesc-Marc Álvaro sempre ha merescut la meva atenció i respecte com a intel·lectual jove del catalanisme polític que és, tot i que, de vegades, no he entès d'ell certes actituds i, sobretot, la seva recomanació de certs personatges com Agustí Colomines o Josep Martí. Sempre he comentat, en tertúlies amb amics que, en aquest aspecte, cal que Álvaro es passi per Can Cottet.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí