Divendres, 6 de setembre del 2013 | 18:06
 ·
Crònica · Societat civil
Abandonar per un moment les xarxes socials i agafar el telèfon
Roger Buch (@rogerbuch)
Politòleg. blocdenroger.blogspot.com
La reacció dels ciutadans per omplir els trams buits de l'Ebre està sent espectacular. Amb l'arribada del setembre, la Via Catalana està finalitzant amb gran èxit el procés d'inscripció a tots els trams. Amb una organització impecable i amb el ressò generós de tots els mitjans digitals catalans i de les xarxes socials, ja s'hi han inscrit prop de 400.000 ciutadans. Hi ha moltes persones que no s'han apuntat però que van assistir a la manifestació de la diada de l'any passat i que tenen ganes de ser-hi també aquest any.
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
'Crónica global', el nou diari de les clavegueres unionistes
El passat mes de gener la revista Tiempo publicava un informe d'un expert historiador del CNI, Fernando Rueda, qui va assenyalar fil per randa l'estratègia que desenvoluparia el CNI contra el procés sobiranista català. L'exposició de Rueda detellava les estratègies i línies d'actuació de l'Estat, l'agrupació de tots els pensadors i opinadors unionistes, la creació de publicacions i l'intent de col·locar opinadors unionistes a tots els mitjans de comunicació.
Opinió
En Pere Sampol i el seu llibre 'El fracàs d'Espanya'
Damià Pons
Escriptor
Entre Barcelona/Catalunya i Mallorca/Balears no hi ha una coneixença recíproca que sigui més o menys simètrica. Més aviat és molt desigual, fins i tot al nivell dels ciutadans d'ambdós territoris que estan més activament identificats amb la cultura catalana comuna o que tenen un projecte paral·lel de recobrament nacional. Hi ha una minoria gens insignificant d'illencs que està prou o molt ben informada de la realitat cultural i política de Catalunya.
 ·
Notícia · Illes Balears
Suspès el decret que elimina la immersió lingüística a les Illes Balears
El TSJB ha suspès aquesta setmana l'aplicació del decret de llengües de Bauzá que suposava la decapitació definitiva de l'acord de mínims del català a l'ensenyament de les Illes Balears.
 ·
Notícia
Ã’mnium crida a mobilitzar-se massivament per la Diada
Ã’mnium Cultural ha fet una crida a tota la societat civil catalana per a participar en la Via Catalana prevista pel proper 11 de setembre. En les darreres setmanes l'entitat a treballat de manera intensiva per a enllestir tots els preparatius de la cadena.
 ·
Notícia
"La negociació d'un estat català per ser a la UE serà molt fàcil"
El cap de recerca de l'Institut Alemany de Política i Seguretat Internacional, Kai-Olaf Lang, ha dit a una entrevista al diari Ara que Catalunya "compleix els criteris per formar part de la UE", amb la qual cosa el "procés per ser a la UE serà molt senzill".
 ·
Recull de premsa
Soler: "¿I si Junqueras estripa la baralla?"
"Mas ha de tenir poderoses raons per tirar aigua al vi a pocs dies d'una Via Catalana que promet ser un èxit esclatant --i en la qual participaran molts convergents desconcertats".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí